Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε σπέιρα Ρομά, έκλεβε φορτηγά και τα μεταπωλούσαν ως ανταλλακτικά.

Πολυμελή εγκληματική ομάδα, Ρομά, έκλεβε αυτοκίνητα από περιοχές της Δυτικής Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στις περιοχές Ζεφυρίου και Αχαρνών, διαθέτοντας τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά στο εμπόριο.Συνελήφθησαν 11Ρομά κι ένας Ρουμανος. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στην χώρα, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής.
Σε Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι (09/11), με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθησαν ένδεκα μέλη της ομάδας, δέκα Ρομά και ένας Ρουμανος Ρομά.

Όπως διακριβώθηκε τα μέλη της σπείρας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από περιοχές της Αττικής εκλεβαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στον καταυλισμο Ζεφυριου, έκοβαν και αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικά στο εμπόριο, τα υπόλοιπα, τα διέθεταν σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 117περιπτώσεις κλοπών  Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο περιπτώσεις κλοπης φορτηγών, στις οποίες αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους.

Σε άλλη περίπτωση κλοπής φορτηγού, από την περιοχή του Μαρκόπουλου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και καταδιώχθηκαν. Εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον καταυλισμό Ζεφυρίου, και ομάδα περίπου 200Ρομά, επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας έναν Αστυνμικό.

Στο χώρο εντοπίσθηκαν έγγραφα και παραστατικά από επτά τουλάζιστον κλεμμένα φορτηγά αυτοκίνητα από την Κρήτη, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει στο εμπόριο με παραποιημένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τα οχήματα αυτά αναζητούνται.

Στους χώρους διαμονής των συλληφθέντων, εντοπίσθηκαν κατα τις έρευνες όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταυτοποιημένων κλεμμένων οχημάτων καθώς και άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγγραφα Κ.Τ.Ε.Ο. κλπ. Ενώ κατασχέθηκαν έξι Ι.Χ. Φορτηγά και τέσσερα επιβατηγά αυτοκίνητα, με παραποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και διεξάγεται έρευνα για την ταυτοτοίηση των στοιχείων των οχημάτωνκαι των κατόχων τους.

Εκτιμάται ότι από την εγκληματική της δραστηριότητα η εγκληματική ομάδα των Ρομά, αποκόμισε χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το €1.000.000

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων συνεχίζεται.