Δύο συλλήψεις για την αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργί, τον Αύγουστο του 2012, στην υπόθεση του 26χρονου οπτομέτρη, Μάριου Παπαγεωργίου, αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ της ΔΑΑ, προχώρησαν σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης δύο ανδρών -ηλικίας 53 και 54ετών.

Πρόκειται για τον Γιώργο Κ. και το Μιχάλη Κ. οι οποίοι επί ένδεκα χρόνια, θεωρούσαν πως είχαν “γλιτώσει” την ποινική ευθύνη καθώς είχαν κληθεί ως μάρτυρες στις δίκες των βασικών κατηγορουμένων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Οι δύο συλληφθένες (08/05), μετήχθησαν το πρωί της Τρίτης (09/05) ενώπιον του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή (12/05). Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένονται – τα επόμενα 24ωρα – τέσσερις επιπλέον συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού οπτομέτρη.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 ενώ παραθέριζε μαζί με τη μητέρα του, είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας για το Αίγιο. Ξημερώματα της επόμενης ημέρας, η μητέρα του νεαρού οπτομέτρη, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος της αξίωνε €620.000 ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το γιο της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη 78χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε τη μητέρα του 26χρονου, να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Aρχές κι ανέλαβε προσωπικά τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εντοπισθεί ο 26χρονος. Στο πλαίσιο ωστόσο των ερευνών προκέκυψε ότι ο 78χρονος ήταν «εγκέφαλος» της υπόθεσης αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Οι δύο συλληφθέντες, προέκυψε ότι είχαν ενοχοποιητικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της αρπαγής και δολοφονίας του -τότε – 26χρονου οπτομέτρη. Ισχυρίστηκαν ότι είχαν μεταβεί σε πώληση ξυλοκάροβουνου, ωστόσο τους αποδίδεται η μεταφορά και η εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μητέρα Μάριου Παπαγεωργίου: “Θέλω να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί μου”

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, από τον Αύγουστο του 2012, υποστήριζε ότι ο 26χρονος μοναχογιός της απήχθη και δολοφονήθηκε, και όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, ζητούσε να μάθει την αλήθεια. «Το μόνο που θέλω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ότι έχει απομείνει από το παιδί μου, τίποτα άλλο δε θέλω. Το μόνο που ζητάω. Με οποιοδήποτε τρόπο μπορούνε να το βρούνε. Να βρουν τα υπολείμματα», είχε δηλώσει στο παρελθόν η μητέρα του θύματος.