Δύο πυροσβέστες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για άρνηση υποβολής σε self test 

Σε δίμηνη διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται δύο εργαζόμενοι τής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις τους να φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν σε self test, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο

Η μία εκ των πυροσβεστών μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι, υπερασπιζόμενη του δικαιώματός της να μην υποβάλλεται σε self test, θεωρεί ότι είναι ιατρική πράξη, ζητώντας παράλληλα από την κεντρική διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος να αναστείλει την ισχύ της απόφασης διαθεσιμότητάς της μέχρι να κατασβεσθούν οι πυρκαγιάς στη χώρα, ώστε να μπορέσει και η ίδια να συνδράμει στην πυρόσβεση.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, Αν. Λαδόπουλος επεσήμανε ότι οι δύο Πυροσβέστες είχαν τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν εκτός υπηρεσίας, ενώ παράλληλα είχαν κληθεί σε απολογία χωρίς αποτέλεσμα. Επεσήμανε ότι έχουν αφαιρεθεί οι ταυτότητα από τους δυο πυροσβέστες, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ σχετικά με το υπηρεσιακό μέλλον των δύο σε διαθεσιμότητα στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η επίσημη απόφαση του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος περί δίμηνης διαθεσιμότητας των δυο στελεχών θα ισχύσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.