Δρομοκαϊτειο: Περιορίζονται οι “ελευθερίες” της Βίκης Σταμάτη.

Η επιστροφή της Βίκης Σταμάτη στο Δρομοκαϊτειο, με Εισαγγελική παραγγελία, στον ίδιο θάλαμο απ τον οποίο είχε αποδράσει, η αποδοχή της τέως τραπεζοκόμου της Τασούλας, ότι “βοήθησε για ανθρωπιστικούς λόγους” και μόνο τη Βίκυ Σταμάτη, δεν κλείνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης για τις προανακριτικές και ανακριτικές Αρχές.

image

Η εκκούσια φυγή-προσχεδιασμενη και οργανωμένη, προ 10ημέρου από την εκτέλεση της (02/04) από το Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου, της Βίκης Σταμάτη, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά των εργαζομένων του Ιδρύματος, αφού θεωρούν ότι κηλιδώνει το κύρος της κλινικής.
Με την Εισαγγελική παραγγελία, για επιστροφή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στο θάλαμό της, από τη Διεύθυνση του Ψυχιατρικού Καταστήματος, εκδόθηκε εντολή για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις,
– Απαγορεύεται να παραγγέλνει φαγητό (delivery).
– Της αφήραισαν το κινητό τηλέφωνο.
– Τα ρολά στο δωμάτιό της θα κατεβαίνουν μετά τη δύση του ηλίου και δεν θα μένουν ανοιχτά όλη τη μέρα, όπως συνέβαινε έως τώρα, αποδεχομενοι στην  Κλινική, αίτημα της Βίκης Σταμάτη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το συνήγορό της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη εξέφρασε την επιθυμία να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου να «αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα», χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Εν τω μεταξύ, μετά τις απολογίες του, στον Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ελεύθερες αφέθηκαν η πρώην τραπεζοκόμος του Δρομοκαΐτειου, Τούλα, και η κόρη της, οι οποίες είχαν συλληφθεί (04/04), για τη συνδρομή που παρείχε η πρώην τραπεζοκόμος στη Βίκυ Σταμάτη για την εκκούσια φυγή της. Ενώ οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξακολουθούν να ερευνούν και να αναζητούν τη μυστηριώδη «Νίκη», η οποία φέρεται να επισκέφτηκε δύο ημέρες πριν την απόφασή της να εγκαταλείψει το Δρομοκαϊτειο, τη Βίκυ Σταμάτη.
Έρευνες στα κινητά τηλέφωνα και τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας των δύο γυναικών, θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ώστε να εξακριβωθεί τυχόν επικοινωνία τους σχετικά με τη φυγη της Βίκης Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο, και το ενδεχόμενο εισροή κεφαλαίων από παράνομες δραστηριότητες.
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ακούσματα επικοινωνίας της διαβοητης «Νίκης» και επιχειρούν να εντοπίσουν τις επαφές σε προγενέστερο χρόνο της απόδρασης έως και ένα μήνα πριν.
Για τις Αρχές, ερευνάται επίσης και αναζητείται ο άγνωστος άνδρας, ο οποίος (03/04- 14:45), επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για αμνήμωνα γυναίκα χαρακτηριστικά της οποίας προσομοιάζουν με τη Βίκυ Σταμάτη. στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι. Όπως προέκυψε από την άρση, ο τηλεφωνικός αριθμός αντιστοιχεί σε αλλοδαπό, ωστόσο στο άκουσμα του κέντρου της ΑΔ, έχει καταγραφεί να αποδίδει τις εκφράσει σε άπταιστα Ελληνικά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport