Δραπετσώνα: Συνελήφθη η κηδεμόνας του λυκόσκυλου για τη θανάτωση του κανίς

Σε αναζητήσεις εντόπισθηκε και συνελήφθη η κηδεμονας του λυκόσκυλου που επιτέθηκε και θανάτωσε μικρόσωμο κανίς μπροστά στην κηδεμονα του

Συνελήφθη η κηδεμονας του λυκόσκυλου η οποία είχε δεμένο με φουλάρι τον μεγαλόσωμο σκύλο. Γείτονες αναφέρουν οτι το άφηνε συχνά ελεύθερο χωρίς λουρί, ενώ στο παρελθόν έχει ορμήξει σε άλλα σκυλιά και παιδιά στο πάρκο της γειτονιάς. Η κηδεμόνας του λυκόσκυλου πρόκειται να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η κηδεμονας του κανίς κατέθεσε εναντίον της κηδεμόνα του λυκόσκυλου μήνυση, και με Εισαγγελική απόφαση η επιμέλεια του μεγαλόσωμου σκυλου αφαιρέθηκε και το λυκόσκυλο μεταφέρθηκε  στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί η διαβίωση του.

Σε ανακοίνωαή του το ΔΙΚΕΠΑΖ, σημειώνει, «Μετά από Εισαγγελική εντολή εξειδικευμένο συνεργείο του ΔΙΚΕΠΑΖ μετέβη και προχώρησε στην ασφαλή και ανώδυνη σύλληψη του σκύλου, μέσα στην οικία της κατόχου του στην ίδια περιοχή. Οι υπάλληλοι του ΔΙΚΕΠΑΖ συνοδεύονταν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι χρειάστηκε να παραβιάσουν την πόρτα για να φτάσουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, καθώς η ιδιοκτήτρια του ζώου βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και αρνείτο να ξεκλειδώσει για να εκτελεστεί η Εισαγγελική εντολή προσωρινής απομάκρυνσης.«

»Το ζώο εξετάστηκε, ήδη, από τους κτηνίατρους του ΔΙΚΕΠΑΖ και διαπιστώθηκε ότι φέρει ηλεκτρονική σήμανση (microchip), είναι υγιές, φροντισμένο και σε καλή θρεπτική κατάσταση, ενώ δεν παρουσίασε προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητας έναντι των ανθρώπων, ούτε κατά τη διάρκεια της σύλληψης ούτε και κατά τη διάρκεια των χειρισμών που του έγιναν από το νοσηλευτικό προσωπικό.»

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρήγορης Γουρδομιχάλης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πλήρης έκθεση προς τον εισαγγελέα για την υγειονομική κατάσταση, το προφίλ και τη συμπεριφορά του ζώου, ενώ με αφορμή το περιστατικό δήλωσε, «Το οδυνηρό γεγονός της Δραπετσώνας υπενθυμίζει τις ευθύνες που έχουν όλοι οι κάτοχοι και κηδεμόνες σκύλων, στον συνεχή και ασφαλή έλεγχο των ζώων τους με λουρί/ «οδηγό» κατά τη διάρκεια εξόδων σε δημόσιους χώρους. Όχι μόνο γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος, αλλά και γιατί αυτό επιβάλει η κοινή λογική και το αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στα ίδια τα ζώα, όσο και στους ανθρώπους».