Δόμνα Μιχαηλίδου: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί στη 12χρονη και στα αδέρφια της

Στην  υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, και το ρόλο των κοινωνικών δομών, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αναφορικά με τη 12χρονη και τα αδέρφια της, είπε πως αρχικά πήγαν στο «Παίδων» προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και ύστερα η εισαγγελία διέταξε τη μεταφορά τους σε ιδιωτική δομή, μέχρις ότου ερευνηθεί και επιβεβαιωθεί πως η γιαγιά και η θεία τους μπορούν να αναλάβουν τη κηδεμονία.

Ερωτώμενη για το μέλλον της 12χρονης και των αδερφών της, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε, «Τους δίνουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη για όσο χρειαστεί από κέντρα ψυχολογικά, δημόσια, από κοινωνικούς λειτουργούς». Ενώ σημείωσε ότι, θα είναι λάθος που δημοσιεύτηκε η δομή στην οποία φιλοξενείται η 12χρονη, προκειμένου να έχει μια ασφαλή επιστροφή στο Σχολικό περιβάλλον .

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, παραδέχθηκε την υποστελέχωση στις Κοινωνικές Δομές, ωστόσο κερδίζει το ένστικτο της «διοικητικής αυτοσυντήρησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν μία 37χρονη γυναίκα πάει στον Δήμο της και ζητάει επισιτιστική βοήθεια παίρνοντας 9 σακούλες για τρόφιμα, 8 για τα παιδιά της και μία για εκείνη, τότε ο κοινωνικός λειτουργός που της δίνει τα τρόφιμα πρέπει να σκεφτεί να χτυπήσει το κουδούνι της κεντρικής υπηρεσίας και να πει να πάμε να δούμε εάν είναι καλά, εάν χρειάζεται βοήθεια» εξήγησε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η κοινωνική υπηρεσία μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του νοικοκυριού οποιαδήποτε στιγμή χωρίς εισαγγελική εντολή. Αυτήν θα την χρειαστεί μόνο στην περίπτωση που ο γονέας δεν επιθυμεί να μπει η κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι του.