Δολοφονία Ανθής Λινάρδου: Σε εξέλιξη η δική του συζύγου της, κατ ομολογία δράστη του εγκλήματος

Με τις καταθέσεις της αδερφής της Ανθής Λινάρδου και Αστυνομικού από το ΤΑ Κοζάνης, συνεχίζεται η δίκη του Τάσου Τσιουχάρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.
Δολοφονία Ανθής Λινάρδου: “Ο άντρας της τη μείωνε συνέχεια, ήταν συνεχώς τραυματισμένη”, λέει η αδελφή της

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Ανθή Λιναρδου απο το Βελβεντό Κοζάνης με κατ ομολογιαν δράστη το σύζυγό της Τασο Τσιουχάρα. Με ισχυρή Αστυνομική συνοδεία ολοκληρώθηκε  (20/09) η μεταγωγή του έγκλειστου- προσωρινα κρατουμενου- στο Δικαστικό Μεγαρο.

Στην κατάθεσή της η αδερφή της Ανθής Λινάρδου ανέφερε  ήθελε να χωρίσει από το 2012, όμως μέσα της πίστευε πως ο σύζυγός της θα αλλάξει, θα τη σέβεται και θα την προσέχει. «Τη μείωνε συστηματικά. Συνεχώς η Ανθή ήταν τραυματισμένη»

“Ήταν ψύχραιμος σε όλη τη διαδικασία της Ανάκρισης”

Αυτό κατέθεσε αστυνομικός από την Κοζάνη που περιέγραψε τη δολοφονία: “η σύζυγός το, του είπε πως θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει. Πάλεψαν για 5-10 λεπτά. Όταν διαπίστωσε πως είναι νεκρή, τη σκέπασε με ένα μπουφάν και την έθαψε στο χωράφι σε ένα μέτρο περίπου βάθος. Το θύμα φορούσε γκρι κολάν και ροζ μπλουζάκι. Στη συνέχεια ο δράστης γύρισε σπίτι, έκαψε τα σκεπάσματα που είχαν αίμα και έκανε ένα τηλεφώνημα για να φανεί ότι έψαχνε τη σύζυγό του”

Ζήτησε συγγνώμη ο συζυγοκτόνος

«Ζητώ συγνώμη για την πράξη μου». Με αυτά τα λόγια ο Τάσος Τσιουχάρας στην αρχική του υπερασπιστική εισηγηση, όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, δήλωσε μετανιωμένος για ό,τι έχει κάνει. Η συνήγορος της υπεράσπισης τόνισε πως ο πελάτης της ενήργησε εν βρασμώ ψυχής και πως δεν είχε προσχεδιασμένο τίποτα. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε το όσα είχαν συμβεί το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου, με την άτυχη Ανθή να τον βρίζει και τον ίδιο να προσπαθεί να την κάνει να σωπάσει κλείνοντάς τη το στόμα και χτυπώντας την, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Λύγισε η μητέρα της Ανθής στο δικαστήριο

Στην κατάθεσή της η μητέρα της Ανθής Λινάρδου ανέφερε πως η κόρη της δεν περνούσε καλά με τον σύζυγό της με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να έχει αποπειραθεί να φύγει με τα παιδιά της, όπου την γύρισε πίσω ο άντρας της. Η ίδια την συμβούλεψε να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να μην κάνει αυθαίρετες κινήσεις με τα παιδιά. «Που να ήξερα τι θα συμβεί», συμπλήρωσε η μητέρα της Ανθής, εμφανώς καταβεβλημένη.

«Η απάθειά του ήταν εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια των ερευνών στο Βελβεντό. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που κινητοποιήθηκε και βρέθηκε το παιδί μου έστω και έτσι», συμπλήρωσε η μητέρα της Ανθής, συγκινώντας το ακροατήριο, αναφερόμενη στα εγγόνια της: «Μπορείς να ξαναγεννήσεις τη μαμά μας; Αυτό μου ζητάν τα παιδιά της κόρης μου».

__________

*KOZANILIFE.gr