ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ληστεία ..προς ενίσχυση του "επαναστατικού ταμείου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες- τρία άτομα-, εισέβαλλαν στο τραπεζικό κατάστημα (ΕτΕ) στα Άσπρα Σπίτια στο Δίστομο Βοιωτίας, και με απειλή πολεμικών όπλων, ακινητοποιησαν τους υπαλλήλους οι οποίοι πραγματοποιούσαν καταμέτρηση.
Από δύο χρηματοκιβώτια φέρεται να έχουν αποσπάσει ύψος ποσού περίπου 300.000€, ενώ κατά την έξοδό τους από το κατάστημα διέφυγαν με όμηρο τον 35χρονο ταμεία, προκειμένου να αποτρέψουν την όποια προσπάθεια να τους ακολουθήσουν. Ο ταμίας εντοπίσθηκε και έχει παραληφθεί από Αστυνομικους προκειμένου να δώσει κατάθεση.
Από τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες φέρονται να έχουν διαφύγει με φουσκωτό από την περιοχή, ενώ στην Αντίκειρα, εντοπίσθηκε καμμένο όχημα το οποίο εξετάζεται να πρόκειται για το όχημα διαφυγής. Από μαρτυρίες οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στη ληστεία με τον τρόπο δράσης να θυμίζει τη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στις Σπέτσες (2012) με τους δράστες να έχουν διαφύγει με φουσκωτό σκάφος το οποίο είχε εντοπισθεί στη συνέχεια καμμενο.
Στην περιοχή αναζητήσεις ενεργούν ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών ως προς τον τρόπο δράσεις λειτούργησαν οι δράστες. Ένα από τα ενδεχόμενα το οποίο θα εξερασθεί από το βιντεοληπτικό υλικό τις μαρτυρίες για τον τρόπο δράσης και την εξερεύνηση του οχήματος και του σκάφους, οι δράστες να προσδιορίζονται σε ασύλληπτους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη, με τη συμμετοχή σε αυτή τη ληστεία και της επικηρυγμένης συντρόφου του Πόλας Ρούπα, η οποία πολύ πρόσφατα είχν “προαναγγείλει” την “ενεργοποίησή” της.
Το υλικο από τις κάμερες Ασφαλείας θα εξετασθεί από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ώστε να προσδιοριστούν οι δράστες της ληστείας.