“Διοικητές Τμημάτων για μέτρα τάξης και… δια πάσα νόσον! Ως πότε”;

Την κατάσταση στα Τμήματα με τους πολίτες να αναζητούν τον Διοικητή για ακρόαση, θήγει ο ΓΓ της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής*

Όταν ένας πολίτης μεταβαίνει -κυρίως- στα Αστυνομικά Τμήματα της γειτονιάς του και ζητά να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Διοικητή, σχεδόν πάντα ακούει τη φράση: «Απουσιάζει είναι σε μέτρα». Οι σχετικές διαταγές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μας, για τη μη διάθεση σε μέτρα τάξης και ασφαλείας των Διοικητών Α.Τ. και Τ.Α., αυτές παραφράζονται και εκδίδονται εντελώς αντίθετες διαταγές. Όσο κι αν δεν αρέσει, η ωμή αλήθεια είναι πως οι Διοικητές συνεχίζουν να είναι επισκέπτες στις Υπηρεσίες τους. Τις… επισκέπτονται μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Συνεχείς διαταγές για τους Διοικητές για λήψη μέτρων εκτός της αρμοδιότητας των Τμημάτων τους. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι εάν κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω όλων και εκδίδουν αυτές τις διαταγές; Για ποιο λόγο συνεχίζουν τις απαράδεκτες και ευθυνόφοβες τακτικές όπου χωρίς ορθολογισμό διατάζουν Διοικητές να εκτελέσουν υπηρεσία που πολλές φορές θα μπορούσε να εκτελέσει και ένας νέος Υπαστυνόμος;

Και κάτι ακόμα. Μπορούν να μας ενημερώσουν η εκτέλεση υπηρεσίας κατά το ωράριο 10:00-18:00 αν είναι πρωινή ή απογευματινή βάρδια; Για άλλη μία φορά θα τονίσουμε ότι οι Διοικητές, που λαμβάνουν το… υψηλό επίδομα θέσης ευθύνης των 30 ή 40 ευρώ, δεν μπορεί από κανέναν να θεωρούνται τα «θύματα» της Αστυνομίας.

Δεν μπορεί οι Διοικητές να έχουν την ευθύνη για την ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών τους αλλά ταυτόχρονα να απουσιάζουν από αυτές γιατί έχουν διατεθεί σε μέτρα. Δεν μπορεί άλλο οι Διοικητές να προσπαθούν να «κλωνοποιήσουν» τους αστυνομικούς για να τους διαθέσουν σε φυλάξεις «στόχων» και σε μέτρα, γιατί οι προϊστάμενες Υπηρεσίες τους ζητούν πιστή εφαρμογή στα διατασσόμενα και αυτοί να δηλώνουν αδυναμία διάθεσης.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να πάμε μπροστά και να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Ελπίζουμε ότι είναι η τελευταία φορά που επιζητούμε τα αυτονόητα. Είμαστε σε αναμονή για τις άμεσες διορθωτικές και ορθές διαταγές.

__________________________

* του Νικολάου Β. Κανέλλου, Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.