Δημοσκόπηση ΕΚΠΑ: “Πόσο εμπιστεύεστε την Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων;”

Δημοσκόπηση για την περίοδο του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων για την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού

Έρευνα από το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εμπεριέχει ερώτηση για την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην ερώτηση π”Πόσο εμπιστεύεστε την Αστυνομία στην παρούσα περίοδο για την εφαρμογή των μέτρων;”, ο ρόλος των Αστυνομικών, όπως αποτυπώνεται εκτιμήθηκε από τους πολίτες, στο 43% του δείγματος, απαντάει ότι “την εμπιστεύεται” στο 7% απόλυτα, το 15% αρκετά και το 21% την εμπιστεύεται, ενώ ένα επίσης υψηλό  ποσοστό στο 37% “δεν την εμπιστεύεται” στο 24% καθόλου και 13% την εμπιστεύεται σχετικά.

Η ερευνητική ομάδα του Διευθυντή του Εργαστηρίου Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Στέλιου Παπαθανασόπουλο, και του Επίκουρου Καθηγητή Αντώνη Αρμενάκη και τον διδάσκοντα ερευνητή του Τμήματος Δρ. Αχιλλέα Καραδημητρίου. Η έρευνα ήταν διαδικτυακή , υποβλήθηκαν 38 ερωτήσεις σε 2.525 άτομα , διάρκειας τριών εβδομάδων (από 29 Μαρτίου έως 23 Απριλίου 2020) .