Δημοσιοποίηση στοιχείων Ρομα μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες

Με Εισαγγελική διάταξη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες Ρομα μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες

Πρόκειται για τους συλληφθέντες, ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Κων/νου και της Μαρίνας, γεν. την 23-1-2004 στην Αθήνα (φωτο αγνώστου αριστερά), ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Θεόφιλο, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεν. 31-5-2004 στην Αθήνα (φωτο πάνω δεξιά) και ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης, γεν. 12-11-1996 στην Αθήνα (φωτο κατω αριστερα)

Ενω αναζητείται (φωτο κάτω δεξιά) ο ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα.

Οι Ρομα συνελήφθησαν (19/10) από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και με τη μορφή της συνέργειας, της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλου και της οπλοφορίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί από τα τελευταία.

Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες οι οποίοι εχουν γνώση για τη δράση των εικονιζόμενων Ρομα,  να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.