Δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορούμενου για υπόθαλψη του Γ.Πετρακάκου, στο πλαίσιο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής (ΦΩΤΟ)

Με Εισαγγελική Διάταξη Δημοσιοποίησης στοιχείων η ΕΛΑΣ δημοσιοποιησε τις φωτογραφίες του 35άχρονου Φώτη Ασημακόπουλο, αδελφό του Θεμιστοκλή Ασημακόπουλου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Συνελήφθησαν μαζί με τους Πετρακάκο Θεοφίλου, στο σπίτι του Βόλου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

ΦΩΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΛΟΣ_ΒΟΛΟΣ
Φώτης Ασημακόπουλος, του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεν. 23-02-1980, στην Αθήνα

Σε βάρος του Φώτη Ασημακόπουλου,35 ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία- στο “μαύρο Διστομίτη” Γιώργο Πετρακάκο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τέλεσε.

Έκκληση απευθύνει η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της σχετικής διάταξης, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν ο εικονιζόμενος, είτε στα στοιχεία του είτε σε πλαστά στοιχεία, έχει προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.