Δήμος Παλαμά, Καρδίτσας: “Απαράδεκτο και μόνο σαν σκέψη να μεταφερθούν μετανάστες, σε μια παρθένα από κρούσματα περιοχή”

Ο Δήμος Παλαμά αρνείται την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία νέας Δομής σε εγκατάσταση λαθρομεταναστών

Η επιστολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Παλαμά, για παραχώρηση έκτασης 35 στρεμμάτων, κατά μήκος της Περιφερειακής οδού Μαραθέας – Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για περιοχή περίπου 700 μέτρα από το Βλοχό μπροστά από το εγκαταλειμμένο λατομείο της περιοχής, για δημιουργία νέας Δομής λαθρομεταναστών,  προκάλεσε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Παλαμά, με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βλοχού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, ..«έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με το Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο για παροχή διευκρινήσεων, αλλά μέχρι την στιγμή αυτή που γράφεται το δελτίο τύπου δεν κατέστη δυνατόν».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση με αποδέκτες την τοπική κοινωνία, «Όλοι οι παραβρισκόμενοι επισήμαναν ότι αντιλαμβάνονται την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ιδιαίτερα τα νησιά με τους μετανάστες, αλλά παράλληλα επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως τέτοιες ενέργειες αυτές τις στιγμές με το τεράστιο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωναιού και την απαγόρευση κυκλοφορίας και κάθε μορφής συγκέντρωσης είναι άδικες, άκαιρες και επικίνδυνες.
Σε έναν Νομό που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει διαγνωστεί κάποιο κρούσμα είναι απαράδεκτο και μόνο σαν σκέψη να μεταφερθούν μετανάστες. Δεν μπορεί το ένα Υπουργείο να απαγορεύει στον κόσμο να πάει το Πάσχα στα χωριά του και το άλλο να θέλει να φέρει αδιευκρίνιστο αριθμό ατόμων, με αδιευκρίνιστο ιατρικό ιστορικό, σε μια παρθένα από κρούσματα περιοχή.
Από την πρώτη συνάντηση προέκυψε ότι ο Δήμος θα αρνηθεί την παραχώρηση της έκτασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ παραπέμπουν σε οριστικές αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν σε διευρυμένη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (02/04) εν αναμονή επικοινωνίας και ενημέρωσης από το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.