Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “Εδώ και 15 χρόνια έχει εξαγγελθεί η Ακαδημία Λ.Σ – Πότε θα γίνει;”|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Στην ίδρυσης Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη επαναφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

image

Eίναι θέμα πολιτικής ηθικής να προχωρήσει η υλοποίηση μίας δέσμευσης που μετρά πλέον 15 χρόνια, υποστηρίζει ο κ. Λαμπάκης, τονίζοντας πως ο χώρος για τη δημιουργία της Ακαδημίας υπάρχει.

Το κείμενο της επιστολής:
«Από τον Ιούνιο του 2000 άρχισαν θεσμικά οι διεργασίες για την ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη. Το 2002 με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού παραχωρήθηκε κατά κυριότητα έκταση 148 στρεμμάτων στην Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με την πράξη 15 της 3ης Απριλίου 2002 του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος.
Την 28η Οκτωβρίου 2002 εξαγγέλθηκε επίσημα η ίδρυση της Ακαδημίας από τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σε επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη. Την 27η Οκτωβρίου 2002 παρουσιάσθηκαν τα σχέδια της Ακαδημίας στον τότε υπουργό Ναυτιλίας και στον υφυπουργό οικονομικών. Την 7η Μαρτίου 2004 έγιναν οι βουλευτικές εκλογές και το θέμα της Ακαδημίας «πάγωσε». Έκτοτε το θέμα επανέρχεται πολλές φορές με ίδρυση σχολών Αξιωματικών –Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων με την έδρα να κυριαρχεί στην Αλεξανδρούπολη.
Στις 22 Απριλίου 2016 απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή διαβεβαιώσατε ότι η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την ίδρυση και ότι Υπάρχει σοβαρή διαδικασία για την εξεύρεση χώρου; Κε υπουργέ, Σας ερωτώ με σεβασμό ιδιαίτερο στο πρόσωπό Σας,
Γιατί ψάχνετε έκταση για τη Λιμενική Ακαδημία όταν έχετε κατά κυριότητα 148 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στο υπουργείο σας από τον Απρίλιο του 2002 στην Αλεξανδρούπολη ακριβώς για αυτό το λόγο; Να σας θυμίσω όμως και για ποιους ακόμη λόγους πρέπει να γίνει η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη πέραν της επί άνω των δέκα 10 ετών εξαγγελιών του τότε πρωθυπουργού και υπουργών.
α) Γιατί η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στα σύνορα, όπου είναι ανεπτυγμένος ο στρατός ξηράς ο οποίος θαυμάσια θα συνδυάσει τις δυνάμεις του με την ύπαρξη της Λιμενικής Ακαδημίας στα σύνορα της Θράκης.
β) Γιατί είναι παραθαλάσσια και διαθέτει λιμάνι του οποίου οι προδιαγραφές ανάπτυξης στην Γεωπολιτική θέση που βρίσκεται, υπόσχονται παραγωγή εθνικού πλούτου μαζί με την δημιουργία κόμβου αγωγών φυσικού αερίου .
γ) Γιατί τα θαλάσσια σύνορα μας σε αυτή τη δύσκολη τοποθεσία έχουν ανάγκη καλύτερης προστασίας, γεγονός που εγγυάται η ύπαρξη της Λιμενικής Ακαδημίας μας .
δ) Γιατί η πολιτική ηθική επιβάλει μετά από 15 χρόνια πολλαπλών υποσχέσεων την ίδρυση της Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.
ε) Γιατί όλες οι κυβερνήσεις επί σειρά ετών μη εξαιρουμένης και της δικής σας κυβέρνησης, έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της οικονομίας του Έβρου, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Δεν είναι επιτέλους καιρός να γίνει κάτι για τον Έβρο, πολύ μάλιστα περισσότερο τώρα, όπου σύμφωνα με το άνω ιστορικό η Αλεξανδρούπολη δικαιούται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη αυτή την ίδρυση;
στ) Αλλά το κυριότερο γιατί όλοι εσείς οι πολιτικοί όπου και αν ιδεολογικά ανήκετε δεν παύετε να διατυμπανίζετε ότι στη Θράκη κτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Κε υπουργέ, Ήρθε η ώρα να το αποδείξετε».


*xronos.gr