Δικηγόρος ΘΣΝ: «Δεν είναι ούτε τόσο τρομακτικό να σε βιάσουν ούτε σου μένει τραύμα για πάντα, αν δεν το ξεπεράσεις έχεις εσύ το πρόβλημα…»

Για την απόφαση στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μεταξύ άλλων το σχόλιο δικηγόρου της Θεσσαλονίκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για τη θέση πιυ εκφράζει

Ασκεί δικηγορία στην Θεσσαλονίκη και έχει στα κοινωνικά δίκτυα 6000 “ακόλουθους”. Η ανάρτηση του με αφορμή την απόφαση για την ποινική υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς διατυπώνει την άποψη,  οτι «Ένας βιασμός είναι μια σεξουαλική πράξη δίχως συναίνεση (..) είναι ένα πήδημα και οκ μέχρι εκεί»

Ο ίδιος θεωρεί ότι «Δεν είναι ούτε τόσο τρομακτικό να σε βιάσουν ούτε σου μένει τραύμα για πάντα, είναι κάτι που το ξεπερνάς αργά ή γρήγορα και αν δεν το ξεπεράσεις έχεις εσύ το πρόβλημα…»

Στην ανάρτησή του ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Θανος Καρατσιώλης, αναφέρει, «Παιδιά μας τα έχετε πρήξει με το Λιγνάδη και τις ποινές που έφαγε και αν βίασε ή όχι ανώμαλα παιδάκια ή αν έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή…

Στην Ελλάδα το έχουμε παραξηλώσει με κάποια ποινικά αδικήματα, όπως ο βιασμός που έχει υπερβολικά αυστηρή ποινή κατά τη γνώμη μου…

Ένας βιασμός είναι μια σεξουαλική πράξη δίχως συναίνεση, δεν είναι και καυτηριασμός χεριού ούτε αποκεφαλισμός, είναι ένα πήδημα και οκ μέχρι εκεί!!

Δεν είναι ούτε τόσο τρομακτικό να σε βιάσουν ούτε σου μένει τραύμα για πάντα, είναι κάτι που το ξεπερνάς αργά ή γρήγορα και αν δεν το ξεπεράσεις έχεις εσύ το πρόβλημα, γιατί στη ζωή πρέπει να προχωράμε και να αφήνουμε πίσω τις κακές εμπειρίες!!

Αν τώρα από ένα πήδημα κάποιοι τόσο ευαίσθητοι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, ε αυτοί έχουν το πρόβλημα καθώς μιλάμε για ένα πήδημα επαναλαμβάνω και όχι για κάποια μόνιμη σωματική βλάβη ή αναπηρία!!

Είναι υπερβολικά τεράστια η ποινή της τουλάχιστον δεκαετούς κάθειρξης για ένα σεξ!! Θα έπρεπε να είναι μικρότερη η ποινή της τάξεως των 5 χρόνων περίπου αλλά εδώ στο Ελλάντα η κοινή γνώμη δεν έχει μέτρο, είναι ανεξέλεγκτη και θέλει αν είναι δυνατόν όλα τα αδικήματα να τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη!! Προχωράμε…»

Ωστόσο στη συνέχεια ο Θάνος Καρατσιώλης “κατέβασε” την ανάρτηση του καθώς θορυβήθηκε στο ενδεχόμενο οι διαχειριστές της σελίδας τους μέσου κοινωνικής δικτύωσης να μπλοκάρουν το λογαριασμό του, απο αναφορές αλλων χρηστών, λόγω του περιεχομένου της ανάρτησης.


Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης ωστοσο εμμένει στις θέσεις του, καθως δηλώνει βέβαιος οτι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τον οποίο χρηστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουν και καλούν να παρέμβει, δε θα προβεί σε καμία πειθαρχική ποινή σε βάρος του, αφήνοντας αιχμές για το “σύστημα” κυρώσεων σε πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του.