Δικηγόρος εκβίαζε ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων- Τρεις συλλήψεις από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Μια δικηγόρος και δύο ακόμα άτομα, συνελήφθησαν από Αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών για εκβιασμό ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, με πρόσχημα μια .. τρίχα σε τσουρέκι σοκολάτας.

«Βρήκαμε τρίχα στο τσουρέκι που αγοράσαμε. Δώσε μας 2.500 ευρώ για να μην σε καταγγείλουμε στον Ε.Φ.Ε.Τ

Η 48άχρονη δικηγόρους και δύο ανδρες 50 και 36 χρόνων εκβίαζαν τον 35άχρονο ιδιοκτήτη τριών καταστημάτων γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων στον Νέο Κόσμο.

Στο ζαχαροπλαστείο της αλυσίδας στο Ν. Κόσμο, εμφανίστηκε (20/12) ο 36άχρονος, υποστηρίζοντας ότι από κοινού με τον 50άχρονο φίλο του, αγόρασαν τσουρέκι από το κατάστημα μέσα στο οποίο βρήκαν… τρίχες! Προκειμένουν να μην προβούν σε καταγγελία στον ΕΦΕΤ, απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των €2.500 Ο 35άχρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, επικοινώνησε με την 48άχρονη δικηγόρο τους, η οποία σύμφωνα με Αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, απαίτησε την προκαταβολή του ποσού ως ..εξώδικο συμβιβασμό, και έκλεισαν το ραντεβού, για το πρωί της Τετάρτης(23/12). Νωρίτερα είχε καταγγήλλει τον εκβιασμό στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας, και όταν ο 36άχρονος μαζί με την 48άχρονη δικηγόρο, εμφανίστηκαν στο ραντεβού, συνελήφθησαν μόλις παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, στην περιοχή της Καλλιθέας, συνελήφθη και ο 50άχρονος συνεργός τους. Με τη δικογραφία σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Οι καταγγελίες στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το πρόσφατο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για τέσσερις περιτώσεις επιχειρήσεις σε Αθήνα και Κόρινθο, με τους δράστες να εκβίαζουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ότι θα προβούν σε ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο για κακής ποιότητας εδέσματα τα οποία διαθέτουν στους πελάτες τους, και αποσπούσαν χρήματα.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι ως “υπάλληλοι… κρατικών υπηρεσιών” απαιτούν χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων, προκειμένου να μην προβούν σε υγειονομικούς και φορολογικούς ελέγχους, και να μην… βεβαιώσουν παραβάσεις.