Δικαστήρια Πειραιά: Κινητοποίηση για 11φακέλους με ύποπτο περιεχόμενο

Σε ελέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Δικαστήρια του Πειραιά, καθώς φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο παρελήφθησαν στην αλληλογραφία.

Στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, διατάθηκε εκκένωση (07/02), όταν εντοπίστηκαν 11 φάκελοι το περιεχόμενο των οποίων κρίθηκε ύποτπο. Στο χώρο κλήθηκε και μετέβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, προκειμένου να παραληφθούν οι φάκελοι.

Παραλήπτης σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, αναγράφεται η Εισαγγελία Πειραια, με κοινό αποστολέα σε ομαδική εσωτερική αποστολή. Σε έναν από τους 11φακέλους εντοπίστηκε ως εσωκλειώμενο περιεχόμενο σκόνη. Οι φάλεκοι παρελήφθησαν προκειμένου να μεταφερθούν προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς εργαστηρική εξέταση.

 

Πρόσφατα 12φάκελοι με  τοξική σκόνη, εχουν παραλάβει στην αλληλογραφία τους, εκπαιδευτικά ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα, με διεύθυνση αποστολής την Ινδία.

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, είχε προκύψει ότι ο φάκελος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε εμποτισθεί «Βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες» που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Εντοπίσθηκαν αποστολές και πριν τις γιορτές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου στο Πανεπιστήριο Αιγαίου, αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία στο ανώτερο αναπνευστικό, και εισήχθησαν στο Νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Άλλοι πέντε άνθρωποι  είχαν μπει σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις στην Κέρκυρα.

Φάκελοι επεστάλησαν ταχυδρομικά και σε τουλάχιστον δύο Ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Οπως ανέφεραν οι παραλήπτες της αλληλογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης, ο φάκελος ανοίχτηκε με περιεχόμενο φυλλάδια, και απορρίφθηκε προχώρησαν στην καταστροφή του, με μοναδικό αποδεικτικό τα γραμματόσημα..

Αντίστοιχα, φάκελοι είχαν αποσταλέι προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας. Εντοπίστηκαν ακόμα φάκελοι στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.