Δικαίωμα άδειας οπλοφορίας αστυνομικών τελούντων σε υπηρεσία γραφείου

Επιστολή προς την ηγεσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανιων στο αίτημα ενστόλων που υποχρεώθηκαν σε Υπηρεσία γραφείου λόγω εμπολοκής τους εν Υπηρεσία

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων παραπέμπουν στο …”ΣΧΕΤ: Η υπ’ αρίθ. 38/2019 από 12/03/2019 σχετική μας επιστολή.

Είναι δεκάδες ανά τη Χώρα, οι περιπτώσεις συναδέλφων μας, οι οποίοι ένεκα συμπλοκής τους με τρομοκράτες ή με άλλους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, τραυματίζονται και τίθενται στη συνέχεια σε «υπηρεσία γραφείου».

Έτσι από τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς τη θέλησή τους, αφαιρείται από δικαίωμά τους, η άδεια κατοχής και οπλοφορίας του υπηρεσιακού ή ιδιωτικού τους όπλου με αποτέλεσμα να τους στερείται άμεσα το δικαίωμα στην αυτοάμυνά τους. Παράλληλα  αρκετές φορές συνεχίζονται να υφίστανται οι κίνδυνοι, για τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και για την ίδια τη ζωή τους, αφού δράστες εγκληματικών πράξεων κατά αστυνομικών, παραμένουν ασύλληπτοι και δημιουργείται μεταξύ τους μία άτυπη «βεντέτα».

Εξετάστε ενδελεχώς το αίτημά μας, για δικαίωμα άδειας κατοχής και οπλοφορίας στους αστυνομικούς τελούντες σε «υπηρεσία γραφείου» εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι διανοητικής ή ψυχικής υγείας ή σωματικής αδυναμίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δείξει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.,  ότι σέβεται και προστατεύει το προσωπικό της με τον πιο ουσιαστικό τρόπο και δεν παραπετάει τους συγκεκριμένους  συναδέλφους  μας στον «Καιάδα»”, καταλήγει.