Διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη Έλληνα, ο οποίος φέρεται ότι έχει «στρατολογηθεί» από την τουρκική “ΜΙΤ”, εκτελώντας «αποστολές»

Με Διεθνές ένταλμα της Interpol, συνελήφθη Έλληνας, ο οποίος φέρεται ότι έχει «στρατολογηθεί» από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες “ΜΙΤ”, εκτελώντας κατά καιρούς «αποστολές», για τα συμφέροντα της Άγκυρας.

Σύμφωνα με άρθρο της «Δημο­κρατίας», το ένταλμα σε βάρος του Χ.M., εκτελέστηκε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών καθως ταυτοποιήθηκε ως πράκτορας της “ΜIT”, με «έδρα» τη Ρό­δο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φέρεται ο Χ.Μ να ενεπλάκη σε απάτη-μαμούθ ύψος #€8.000.000 (για την οποία έχει καταδικαστεί), κατάφερε να διαφύγει από την Ελλάδα και κατέφυγε στην Τουρκία και φέρεται να στρατολογήθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Έκτοτε δραστηριοποιεί­ται για λογαριασμό της ΜΙΤ, σε διαδικτυακή προπαγάνδα αλλά και ενέργειες υποκλοπής πληροφοριών.

Οι ελληνικές υπηρεσίες ακο­λούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη δημοσιεύ­σεων του Χ.Μ. σε μέσα κοινωνικής δικτύω­σης και προσδιόρισαν το γεωγραφικό του στίγμα, καθώς και τις διασυνδέσεις του, ενώ προέκυψαν ενέργειές του, σε βάρος της χώρας καθώς προέκυψε ότι ο ίδιος, εμφανιζόταν ως πρά­κτορας της ΕΥΠ (χωρίς να έχει προκύψει διασύνδεση).

Η σύλληψη του Χ.Μ. θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

_______

* “Δημοκρατία”