Διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 

Τρία μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης Γεωργιανών συνελήφθησαν ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο συνεργοί τους, και εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές από οικίες στην Αττική και 4 κλοπές στη Θεσσαλονίκη

Ως Τεχνικοί για έλεγχο θορύβου εξωτερικών μονάδων air condition , διανομείς σε διαφημιστικά φυλλάδια και Τεχνικοί Υπηρεσιών, έλεγχαν εξωτερικά τα διαμερίσματα, προκειμένου να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων τους και διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, επώνυμα δερμάτινα είδη, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, τα μεταπωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια και εξαργύρωναν την αξία τους, με τα χρήματα που εισέπρατταν με εμβάσματα τα έστελναν στη Γεωργία .

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης (27/10) στις περιοχές της Καλλιθέα, της Κυψέλη και του Αιγάλεω, προχώρησαν στη σύλληψη δύο Γεωργιανών , ηλικίας 42χρονων και 35 ετών και 30άχρονης ομοεθνούς τους, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις και ενεργούσε κλοπές, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διεθνή δράση, με τα μέλη της να ταξιδεύουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε χώρες της Ευρώπης, όπου διέπρατταν κλοπές και επέστρεφαν στην “έδρα” τους.

Δρούσαν τουλάχιστον από το καλοκαίρι

Όπως διαπιστώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, κάθε φορά η ομάδα, είχε διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα και υποχρεωτικά υπήρχε αυτοπρόσωπη παρουσία του 42άχρονου Γεωργιανού ο οποίος διατηρούσε ηγετικό και συντονιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Στο ρόλο του τσιλιαδόρου ταυτοποιήθηκε ο 35άχρονος και η 30άχρονη, ενημερώνοντας τα μέλη που δρούσαν εντός των διαμερισμάτων, για την κίνηση εξωτερικά και για την είσοδο ενοίκων στην πολυκατοικία . Επιπλέον ο 35άχρονος, είχε ρόλο για τις επαφές με τα ενεχυροδανειστήρια  και γραφεία ενοικίασης οχημάτων, για τα “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν. Ενώ η 30άχρονη διατηρούσε στο διαμέρισμά της, “καβάτζα” για κλοπιμαία, τα παρέδιδε στον 42άχρονος με σχετική εντολής του, για να διατεθούν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους, ενώ είχε αναλάβει και την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, χρήματα τα οποία είχαν αποκομίσει από την παράνομη  δραστηριότητά τους, σε συγγενικά ή άλλα πρόσωπα, ενώ διατηρούσαν και μηνιαία απόδοση για το βιοπορισμό τους.

Αναζητούνται διαρρήκτες, τσιλιαδόρος και κατοπτεύοντες

Για να εντοπίσουν τους επόμενους στόχους τους, πήγαιναν αυτοπροσώπως στις γειτονιές που είχαν προσδιορίσει, σε διάφορούς χρόνους κατόπτευαν τις οικία, επιτηρώντας παράλληλα και τις κινήσεις των ενοίκων. Όταν αποκτούσαν πρόσβαση στις πολυκατοικίες, εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη τεχνογνωσία τους στις κλειδαριές, προχωρούσαν στις διαρρήξεις . Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν “Πακιστανικά κινητά” τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες έχουν ποινικό παρελθόν και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές από οικίες, ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε Καταστήματα Κράτησης της επικράτειας.

Με την σε βάρος τους ποινική δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.