“Ας διεκδικήσουν δυναμικά καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία της ζωής του Αστυνομικού”

Με αφορμή την επίθεση σε πλήρωμα περίπλοκου από Ρομά, και τον τραυματισμό των Αστυνομικών χωρίς να μπορούν να καλέσουν ενισχύσεις καθώς εμβέλειας είχε τεθεί ο ασύρματος, σχόλιο Αστυνομικού *

“Ότι δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο ασύρματος – άρα αυτομάτως τίθενται ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο – δεν είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τους αστυνομικούς που εργάζονται στο “πεζοδρόμιο”.
Εκείνο όμως που διαχρονικά εξοργίζει είναι η παντελής κ επαναλαμβανόμενη αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους να προστατέψει τους αστυνομικούς υπαλλήλους του. Ακόμα κ αν έχεις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις ή φοβάσαι να μην κατηγορηθείς για την πολιτική που εφαρμόζεις, οφείλεις να σεβαστείς το “εργαλείο” για το οποίο έχει δαπανήσει τόσο χρήμα ο Έλληνας φορολογούμενος κ τόσο χρόνο στην εκπαίδευση του, ώστε να τεθεί στην υπηρεσία του.
Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται επικίνδυνοι κακοποιοί για κακουργήματα κ να αφήνονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κάνοντας χρήση ενός νόμου που αποδεδειγμένα λειτουργεί ανασχαιτικα στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών .
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχει περάσει στην ψυχοσύνθεση του κατοίκου (ημεδαπού ή αλλοδαπού) αυτού του κομματιού γης, που γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη, ότι μπορεί να θέτει την ζωή κ την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών σε κίνδυνο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να τιμωρηθεί με αυστηρότατη ποινή φυλάκισης.
Επιτέλους οι τόσοι πολλοί συνδικαλιστές της αστυνομίας μας, με αφορμή αυτό το περιστατικό (που δεν είναι κάτι πρωτοφανές πλέον) ας διεκδικήσουν δυναμικά καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία της ζωής του αστυνομικού. Αυτά για αρχή, μετά δείτε όλα τα άλλα….
Εύχομαι περαστικά στους συναδέλφους κ γρήγορη ανάρρωση.”