ΔΗΕ: Σχηματίστηκε δικογραφία, για σχόλια, σε βίντεο διάσωσης λαθρομεταναστών

Με ψευδώνυμο λογαριασμό, προέβη σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, με αφορμή βίντεο από διάσωση λαθρομεταναστών, στη Ρόδο. Έπειτα από καταγγελία, εντοπίσθηκε και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υποβλήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ψευδώνυμο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος προέβη σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, σε βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τη διάσωση λαθρομεταναστών πριν περίπου δύο μήνες, στη Σάμο.
Με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκε προκαταρκτικής εξέτασης, κατ’ εφαρμογή σχετικών Γνωμοδοτήσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για παράβαση του Νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.
Κατα την Αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ο χρήστης στον οποίο αντιστοιχεί ο ψευδώνυμος λογαριασμός, στα στοιχεία 77άχρονου από την Αλεξανδρούπολη.
«Πνίξτε τους αναρχοκουμουνιστές μαζί με τα παιδάκια και βάλτε το κεφάλι τους μέσα στο νερό», έγραψε ένας 77χρονος ως σχόλιο, σε βίντεο διάσωσης λαθρομεταναστών, στη Σάμο. Το βίντεο είχε δημοσιευτεί σε ενημερωτική ιστοσελίδα που είχε ανοιχτά τα σχόλια για τους αναγνώστες.
Σε νομότυπη έρευνα (26/05), στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ως πειστήριο και θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport