ΔΗΕ: Δημοσιοποίηση στοιχείων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Δημοσιοποίηση με σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονου ο οποίος συνελήφθη, στη Βουλιαγμένη, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ύστερα από κλήση του υπεύθυνου ασφαλείας της Ακτής Βουλιαγμένης (22/05), συνελήφθη ο Ιωάννης ΔΟΥΡΟΣ του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα .
image

Είχε προηγηθεί η ανέβρεση, σε χώρο της πλαζ στην Ακτή Βουλιαγμένης, σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.
Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου στα στοιχεία του Ιωάννη ΔΟΥΡΟΥ ο οποίος εργαζόταν ως ναυαγοσώστης στην Ακτή Βουλιαγμένης, και εκδόθηκε σχετική διάταξη δημοσιοποίησης.

image

Σε κατ’οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκατόν εξήντα πέντε ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και τρείς εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Τα κατασχεθέντα, έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook “John Douros” δηλώνει ναυαγοσώστης στην Ακτή Βουλιαγμένης. Οι φωτογραφίες τις οποίες έχει αναρτήσει εμφανίζεται ημίγυμνος στην παραλία, ενώ σε πολλές φωτογραφίες, ταΐζει γλάρους, παίζει με σκύλους και τη γάτα του “ΤΙΡΥ”. Σε κάποιες από τις αναρτημένες φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του,εμφανίζεται με ανήλικα παιδιά στην παραλία-χαρακτηριστικά με ένα κατάξανθο αγοράκι- ενώ σε άλλες, εμφανίζεται σε λούνα παρκ, περιτριγυρισμένος από παιδιά οδηγεί στα συγκρουόμενα.
image

Ο 49άχρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός (23/05 έως 23/06), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
image

Η ΕΛΑΣ, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport