ΔΗΕ: Αρνητικό το πόρισμα έρευνας για "συνακροάσεις" του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή “υποψίες του” για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (21/06) θέτοντας ζήτημα ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών και της διαφύλαξης του απορρήτου, είχε προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις και αμεσα με εντολη του αρμοδιου Υπουργογ Βασιλη Κικίλια, έρευνα για την εξακριβωση των καταγγελομένων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Δε προέκυψε συνακρόαση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του  Πάνου Σκουρλέτη» αναφέρει το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο ολοκληρώθηκε και διαβιβαστηκε (25/09), σε έρευνας η οποία πραγματοποιηθηκε ύστερα από τη δημόσια καταγγελία του Εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
image

«Στο τέλος της ομιλίας μου, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του που της Αντιπολιτευσης. «Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω τον συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων… Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα “βαλιτσάκια”» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Σε οτι αφορα τις διακοπες στην τηλεφωνική γραμμή κατα τη συνομιλία του με τον προεδρ του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα, το πότισμα της ΔΗΕ, αναφέρει, ότι μπορεί να οφείλονται ” στη μορφολογία του εδάφους, την πυκνωτητα του κτηρίου και το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης στο εσωτερικό του” ενώ θέτει και την παράμετρο “προβληματικής κάλυψης του δικτύου του παροχου, και το γεωγραφικό στίγμα από τον οποίο πραγματοποιείται η λαμβάνεται η κλήση”
Ο Ο.Σκουρλέτης, ειχε κατηγορήσει την κυβέρνηση -επικαλούμενος δημοσιεύματα Γερμανικων εφημερίδων της Φρανκφούρτης- με αναφορά σε συνακροάσεις συνδιαλέξεων που γίνονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατί-όπως ανέφερε- “δεν ζήτησε εξηγήσεις από την γερμανική ηγεσία”, ενώ αναφέρθηκε και σε “πληροφορίες που θέλουν να γίνονται διαγωνισμοί για να υπάρξουν ειδικοί κλωβοί που, θα  απομονώνουν λέξη και θα καταγράφουν τη συνομιλία.
Ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, είχε προσκαλέσει σε ενημερωτική συνάντηση τον  Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε, «Έκανα δημόσια αναφορά, πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια».
Η καταγγελίες του Π.Σκουρλέτη ειχε προκαλεσει την αντίδραση της κυβερνητικής εκπρόσωπος Σοφίας Βούλτεψη, να τον εγκαλεί για συκοφαντία και “γκεμπελισμό”.
«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού», είχε δηλωσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη (21/06) σχολιάζοντας την αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη περί παρακολούθησης των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα. Και πρόσθεσε «ειναι προφανές πως αδίστακτοι είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν καταγγελίες χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας», ενψ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ’ όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».
«Τότε δεν είχα ακόμη αναλάβει καθήκοντα και γι αυτό και δεν υπήρξε δική μου αντίδραση» συμπλήρωσε και παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει εντολή από την κυβέρνηση για την παρακολούθηση ούτε του κ. Τσίπρα ούτε του κ. Σκουρλέτη ούτε κανενός Έλληνα πολιτικού ή πολίτη» είχε αναφέρει τότε σε δηλώσεις της, η Σ.Βούλτεψη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport