Διαβατά, ΘΣΝ: Νεκρή έγκυος μετά από σύγκρουση ΙΧ με τρένο- Σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός

Το αυτοκίνητο παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση και συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία IC19

Στα Διαβατα, μόλις 8χλμ έξω από το σταθμό Θεσσαλονίκης (19/08-14.00) συμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του ΙΧ, παραβίασε φυλασσόμενη διάβαση κι επιχείρησε κάθετη διέλευση στις γραμμή ενώ η αμαξοστοιχία Ic19 εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα η σφοδρή σύγκρουση και παράσυρση του οχήματος. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρή η συνοδηγός έγκυος γυναίκα ενώ  σοβαρά τραυματίες ανασύρθηκε ο οδηγός του οχήματος.

Μαρτυρίες οδηγών υποστηρίζουν ότι ξ οδηγός του οχήματος και σύζυγος της εγκύου, δεν φορούσε ζώνη, προσπέρασε τρία οχήματα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και το όχημα του παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία iC19.

Άμεσα μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με επτά άνδρες και δύο οχήματα. Τα πληρώματα απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις της τη συνοδηγό, έγκυος- 5μηνων- και τον οδηγό του αυτοκινήτου, σοβαρά τραυματία  Στο Ιπποκράτειο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της συνοδηγού ενω ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Για το δυστύχημα ενεργείται προανάκριση.