Διάταξη Δημοσιοποίησης, για τους δράστες «Νιγηριανής Απάτης».

Συνελήφθησαν δύο έγχρωμοι αλλοδαποί για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης», οι οποίοι είχαν αποσπάσει από τα θυματα τους, ποσο που υπερβαίνει τις 160.000 ευρώ το ποσό που απέσπασαν από τα θύματά τους. Με Εισαγγελική Διάταξη δημοσιοποίηση των στοιχείων στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών (12/11) 41χρονος Νιγηριανός και 44χρονος Καμερουνέζος, για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης».
Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι οι δύο έγχρωμοι τον είχαν εξαπατήσει και είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Σε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί τους,  με το πρόσχημα ότι θα τους δώσει επιπλέον χρήματα, συνελήφθησαν.
Με Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τους
(επ) IGBOANUGO (ον) Raymond Ekezie του Peter , που γεννήθηκε το 1973 στη Νιγηρία.
image

(επ) TCHUMANO (ον) Patrick του Bon, που γεννήθηκε το 1970 στο Καμερούν.
image

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από το 2013, από κοινού με τρεις άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσέγγιζαν άτομα, στα οποία παρουσιάζονταν είτε σα γόνοι βασιλικών οικογενειών της Αφρικής, είτε σα μέλη τεχνικών εταιρειών που ενδιαφέρονταν για επενδύσεις στην Ελλάδα .
Αφού αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους, ισχυρίζονταν ότι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό γνήσιων χαρτονομισμάτων ευρώ χρωματισμένων με μαύρο χρώμα, τα οποία για να αποχρωματιστούν έπρεπε να αναμιχθούν με γνήσια χαρτονομίσματα και να υποστούν ειδική χημική επεξεργασία. Με αυτό τον τρόπο τους έπειθαν ότι θα διπλασίαζαν το χρηματικό ποσό που θα τους κατέβαλλαν.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν εξαπατήσει δύο πολίτες, κι έχουν αποσπάσει τουλάχιστον 160.000 ευρώ. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λευκά και μαύρα χαρτιά, στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, τριάντα φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ, εξήντα εννέα  κινητά τηλέφωνα, 133 κάρτες SIM, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων και το χρηματικό ποσό των 20.450 ευρώ.
image

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Έκκληση απευθύνει η ΕΛΑΣ, προς τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport