Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία Αλβανού- Με πρόσχημα διανομή φυλλαδίων για τον κορωνοϊό έκλεβαν σπίτια (ΦΩΤΟ)

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες Αλβανού ο οποίος κατηγορείται για διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην Αττική

Ο Αλβανός  (επ) BEQIR (ον) MARTIN του ALBERT και της MIMOZA , γεν. 25-1-1989 στην Αλβανία συνελήφθη (28/04) επ αυτοφώρω στην Κηφισιά, καθώς νωρίτερα, αφού προσέγγισε ηλικιωμένο άνδρα και του απέσπασε την προσοχή, προσποιούμενος τον διανομέα ενημερωτικών  φυλλαδίων για την προστασία από τον κορωνοϊό, του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31άχρονος Αλβανός μαζί με συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε περιοχές της Αττικής. Η συμμορία των Αλβανών κακοποιών, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες  σε κίνηση με αυτοκίνητο, εντόπιζαν διαμερίσματα σε πολυκατοικίες ή περιφέρονταν σε γειτονιές και όταν οι συνθήκες τους “βόλευαν” προχωρούσαν σε διαρρήξεις και κλοπές αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας.Για να μην κινήσουν υποψίες και για να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς φυλλαδίων σουπερ μάρκετ και τοςυ τελευταίους δύο μήνες διανέμοντας φυλλάδια ενημέρωσης για προστασία από τον κορωνοϊό .

Στην κατοχή του Αλβανού  (επ) BEQIR (ον) MARTIN, στο αυτοκίνητο και την οικία του, κατασχέθηκε πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό.  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. -μέχρι σήμερα – η Αλβανική συμμορία, έχει ταυτοποιηθεί σε περισσότερες από 22 διαρρήξεις και κλοπές οικείων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις €130.000 .

Ο 31άχρονος Αλβανός  (επ) BEQIR (ον) MARTIN είναι σεσημασμένος και όπως προέκυψε από το ποινικό τους μητρώο, είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής.