Διαρρήκτες άνοιξαν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και “τίναξαν” στον αέρα διδακτορικές διατριβές δύο ετών|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Μεταξύ των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, ήταν και σαρωτής ο μοναδικός στη χώρα, ο οποίος χρησιμοποιείται από το τμήμα μεθοδολογίας, μέσω του οποίου  μπορεί να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα των διατριβών για μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικά.

image

Την αιώνια ευγνωμοσύνη της διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και δεκάδων φοιτητών κέρδισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηλιούπολης, που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, εξάρθρωσαν τριμελή συμμορία διαρρηκτών.
Οι ύποπτοι, φέρονται από τα στοιχεία της προανάκρισης ότι έκαναν τα Σαββατοκύριακα μεταμεσονύχτιες εφόδους σε σχολεία, απ’ όπου αποσπούσαν λάπτοπ και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο ή είδος αξίας που μπορούσαν να εξαργυρώσουν στη μεγάλη μαύρη αγορά των κλεπταποδόχων.
Μεταξύ όμως των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ήταν κι ένας σαρωτής βλέμματος αξίας περίπου 45.000 ευρώ και μοναδικός στη χώρα, ο οποίος χρησιμοποιείται από το τμήμα μεθοδολογίας και μόνο μέσω αυτού, μπορεί να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα των διατριβών για μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικά.
Στην περίπτωση που δεν είχε βρεθεί, οι εργασίες δύο χρόνων του πανεπιστημίου και των φοιτητών θα έπρεπε να ξαναγίνουν..
____
*Bloko.gr