Διακοπτό: Αστυνομικοί διέσωσαν γυναίκα σε κίνδυνο ζωής- “Ένα άθλιο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης, αν δεν είσαι επώνυμος ή νεκρός δεν πρόκειται να δικαιωθείς”

Αστυνομικός εντόπισε γυναίκα σε απόγνωση με πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της, με συναδέλφους του την απομάκρυναν διασώζοντάς την και η Εισαγγελέας δεν τη δέχθηκε σε ακρόαση καταγγέλει ο ένστολος

Όπως παραθέτει ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ,  τα λόγια της νεαρής γυναίκας όταν την προσέγγισε, «Θέλω να δώσω τέλος στην ζωή μου. Δεν αντέχω άλλο ,και θέλω να το δώσω εγώ, όχι ο άλλος, γιατί δεν λειτουργεί τίποτα, ουτε δίκαιο, ούτε θεσμοι, ούτε κοινωνικές υπηρεσίες»!..

Κι εξηγεί ο ένστολος, «Επτά το πρωί στην διασταύρωση της Πούντας στο Διακοπτό Αχαΐας,στην γέφυρα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής , ανέβαινα με το αμάξι, και βλέπω μια κοπέλα να έχει δέσει ένα σχοινί στο ικρίωμα, και να έχει περάσει την θηλιά στον λαιμό της !
Την ίδια στιγμή, ένας κόμπος με σφίγγει στον λαιμό!
Σταματώ δέκα μέτρα πιο πάνω, κατεβαίνω από το αμάξι, και την ρωτώ: «Κοπελιά τι κάνεις εκεί; τι συμβαίνει; Τι πρόβλημα έχεις να σε βοηθήσω;»
Η κοπέλα, άρχισε με σωστό ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ και ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ ,να μου λέει ότι «όλα είναι σκατά, έχει κακοποιηθεί, έχει βιαστεί ,τρώει κάθε μέρα ξύλο, και της σβήνει τσιγάρα πάνω της, της ρίχνει καυτό λάδι, της γκρέμισε το σπίτι και της το έκαψε , απειλεί το ανήλικο παιδί της ,και όταν ήταν λίγων μηνών έγκυος από αυτόν, την χτύπησε ανελέητα μέχρι να αποβάλει»!

Της λέω «ηρέμησε σε παρακαλώ , είμαι Αστυνομικός, και ό,τι θέλεις είμαι εδώ»..
«Μη με πλησιάσεις» μου λέει, «τίποτα δεν κάνετε και εσείς ,αυτός που με βασανίζει , είναι υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε Αστυνομικό και είναι ελεύθερος, και μετά από όλα όσα έχει κάνει και σε μένα δεν τον πειράζει κανείς!
Ακόμα δε, έχει φάει ξύλο έξω από κοινωνική υπηρεσία του Βόλου, και δεν κάλεσε κανένας την Αστυνομία, την πάτησε με την μηχανή του να την σκοτώσει, και είναι ακόμα έξω» !
Οι διάφορες συλλογικότητες κακοποιημένων γυναικών, της συνέστησαν να βρει δικηγόρο (Λες και δεν το ήξερε)
Αμέσως παίρνω τηλέφωνο την Αμεση Δράση Αχαΐας, και έναν απόστρατο συνάδελφο Αξιωματικό από τα Καλάβρυτα στην ομάδα Ζ Αττικής, τον … !
Σε λίγο έρχονται οι ΔΙΑΣ , εξαιρετικοί και άψογοι συνάδερφοι, και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε την κοπέλα, η οποία δεν καπνίζει ούτε τσιγάρο.
Δεν μας αφήνει να πλησιάσουμε και μέχρι να έρθει το περιπολικό, προσπαθούμε να την κάνουμε να μας εμπιστευθεί, εξιστορώντας τα μαρτύρια που έχει περάσει ,αλλά και πόσο απαράδεκτο είναι το σύστημα μας, αφού μόνο ΝΕΚΡΗ μια κακοποιημένη γυναίκα θα βρει το δίκιο της τελικά!
Έχουν περάσει περίπου δύο ώρες, έχει έρθει και γυναίκα συνάδερφος, που της μιλάει συνέχεια, και κάποια στιγμή από την συνεχόμενη κουβέντα, βλέπω ότι η προσοχή της διαφεύγει…
Ένας συνάδερφος το καταλαβαίνει και κάνει κίνηση απέναντι από μένα, την αρπάζουμε ακριβώς πάνω στο κενό της γέφυρας και την τραβάμε μέσα . Πηγαίνουμε στο τμήμα για καταθέσεις, ακολουθούν οι ενέργειες των “υπηρεσιών”

Η Εισαγγελέας υπηρεσίας και παρόλο που έχω πει ότι η κοπέλα ήταν σε πλήρη διαύγεια πνεύματος και με συγκροτημένο λόγο (ούτε τσιγάρο κάπνιζε), διατάζει την ψυχιατρική της εξέταση (Σωστά) , αλλά δεν την βλέπει να μιλήσουν από κοντά, να πει όλα αυτά τα αίσχη που έγιναν εις βάρος της και ακόμα περισσότερο, να της μιλήσει για το ότι όλο αυτό το απαράδεκτο σύστημα την είχε γραμμένη στον μηνιάτικο μισθό του κάθε κυφήνα δημοσίου υπαλλήλου που περιμένει να έρθει η Παρασκευή για να ξύσει τα τέτοια του σε καμιά παραλία.
Και μαζί με αυτό ενα ΑΘΛΙΟ σύστημα απονομής Δικαιοσύνης που από ότι είναι σίγουρο, αν δεν είσαι επώνυμος ή δεν σε βρούν νεκρό δεν πρόκειται να δικαιωθείς ποτέ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!» καταλήγει ο ένστολος της ΕΛΑΣ.