Διακινούσαν ναρκωτικά σε Σχολικά Συγκροτήματα για να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και τις συλλήψεις

Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε Σχολικά Συγκροτήματα ώστε να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και τις συλλήψεις, καθώς η Αστυνομία δεν έχει πρόσβαση στους χώρους

Η πληροφορία από τοξικοεξαρτημένους και ντίλερς οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε παράνομες συναλλαγές αγοραπωλησίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, είχε προσφέρει το στοιχείο στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας και τα δύο Σχολικά Συγκροτήματα στο Γαλάτσι και στο Άλσος Φιλαδέλφειας, τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών με δραστηριότητα σε περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά στελέχη, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων Αλβανοί, Ουκρανοί και Μολδαβοί.

Όπως διακριβώθηκε κατά την έρευνα των αστυνομικών και την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, το κύκλωμα των ναρκεμπόρων, αποτελούταν από δύο υποομάδες. Τα μέλη της μιας εγκληματικής ομάδας των διακινητών χρησιμοποιούσε ως σημείο για τις παράνομες συναλλαγές των μελών της , το Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας και τα μέλη της δεύτερης το Σχολικό Συγκρότημα στο Άλσος Φιλαδέλφειας.

Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, τα δύο αρχηγικά στελέχη, ήταν σε άμεση και στενή επικοινωνία και συνεργασία. Από την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο αρχηγός της ομάδας με έδρα το Σχολικό Συγκρότημα στο Γαλάτσι, προμήθευε και στις δύο εγκληματικές συμμορίες τα ναρκωτικά, προερχόμενα είτε από τα δίκτυα που των Αφρασιατών και των Ρομά που δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια, είτε από την Αλβανία. Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές με τις περισσότερες εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., στις οικίες των μελών της εγκληματικής ομάδας των διακινητών , συνολικά κατασχέθηκαν, περισσότερα από 10κιλά κάνναβη, 172 γραμμάρια κοκαΐνη, 7 ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, €39.060, 5 οχήματα, 6μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.
Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον €309.000.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, για τους συλληφθέντες, προέκυψε για τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριοποίηση στο εμπόριο ναρκωτικών, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Με τη δικογραφία σε βάρος τους οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.