Διαδρομιστές και ωτακουστές συνωστίζονται στο Μέγαρο της Λεωφόρου

Ψιθυροι και τηλέφωνα προσδιοριζουν χρονικά τις κρίσης για την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, εντός ημέρας (τώρα αυτό για τους γνωρίζοντες, είναι με πολύ “σχετική” εκτίμηση πρόθεσης), καθώς στις πολύ πρόσφατο παρελθόν .. η αναβολή πήρε αναβολή στην αναβολή και τελικά.. αναβλήθηκαν!

image

Εντός της ημέρας και -σύμφωνα με πηγές εντός κι επί τα αυτά- προαδιοριζουν χρόνια απογευματινές ώρες η ΕΛΑΣ να έχει .. νέο Αρχηγό και στη συνέχεια και νέα ηγεσία.
Οι συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ έχουν ενημερωθεί, ώστε να γίνει η αντικατάσταση του Αρχηγού στην ΕΛ.ΑΣ. και να κριθει και η θεση του Αρχηγού της  Πυροσβεστικής χωρις να εχει προκύψει – εκτός “απροόπτης” ανατροπής- αλλαγή. Στη συνέχεια αναμένεται να συνεχιστούν οι κρίσεις για Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς, υπό την προεδρία της ηγεσίας.
Χρονικά οι κρίσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, και με τα νέα πρόσωπα στις θέσεις τους, να ολοκληρωθεί και το σχέδια ανασύστασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών βάσει του οργανογράμματος όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες διαβουλεύσεις σε όλη την επικράτεια. Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί – γιατί ποτέ δεν ξέρεις- τότε υποχρεωτικά χρειάζεται έκδοση νέου ΠΔ για την οποια παράταση χρειαστεί για την ολοκλήρωση στις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πάντως έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τελικά η θέση του 6ου Αντιστρατήγου για την ΕΛΑΣ, όπως είχε με σχετική Νομοθετική ρύθμιση (2014) προστεθεί στο βασικό οργανόγραμμα δομής της ηγεσίας, θα πληρωθεί με την τοποθέτηση Αξιωματικού ή θα παραμείνει ως έχει..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport