Δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια, του Π.Μαυρίκου- Ο θάνατος του επήλθε από τη φωτιά

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα ευρήματα της νεκροτομής, για τα αίτια του τραγικού θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιου Αθηνών.

image

Ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA η απανθρακωμένη σορός η οποία ανασύρθηκε από το φλεγόμενο Porsche Cayenne- πέραν κάθε αμφιβολίας- ανήκει στον εκδότη Παναγιωτη Μαυρίκο. Τα αποτελέσματα απο την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιου Αθηνών διαβιβαδτηκαν στις Αρχές νωρίς το μεσημέρι (10/06).
Από τα ευρήματα δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια για τον Παναγιώτη Μαυρίκο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών εξετάσεων, κατά τη διενέργεια της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιου Αθηνών, ο θάνατος του εκδότη αποδίδεται στη φωτιά που ξέσπασε και επεκτάθηκε ακαριαία στο τζιπ που οδηγούσε. Για ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο, θα χρειαστεί να αναμένουν τις επόμενες 15 ημέρες τα αποτελέσματα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων.
image

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του τονίζει, «Σήμερα, δικηγόρος του δικηγορικού μας γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.
Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.
Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».