Δεν περνάνε.. πάρα μόνο πρόσφυγες- Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ, προς Β.Ελλάδα

Μετά την Αστυνομική επιχείρηση εκκαθάρισης και απομάκρυνσης από την περιοχή της Ειδομένης, όσων δεν είχαν το χαρακτηρισμό “πρόσφυγες, στους οποίους η διέλευση από τα σύνορα, είχε απαγορευτεί, οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν γίνει εντατικοί στα λεωφορεία, με κατεύθυνση τη Β.Ελλάδα

Τα 45 λεωφορεία της ΕΛΑΣ, έχουν ολοκληρώσει τη μεταφορά(09/10) των περίπου 2300 λαθρομεταναστών, από την Ειδομένη, στον προσωρινό χώρο ανοιχτής δομής, στο TaekWonDo στο Π.Φάληρο. Ωστόσο, όπως έχει παρατηρηθεί, ένας πολύ μικρός αριθμός παρέμεινε στον χώρο, με τους περισσότερους λαθρομετανάστες μόλις αποβιβασθηκαν από τα πούλμαν που τους μετέφεραν, να ..εξαφανίζοται.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η παραμονή τους θα διαρκέσει μέχρι τις 17/12, ωστόσο το πού θα μεταφερθούν στη συνέχεια, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Στο ύψος της Λάρισας πριν τα διόδια (10/12-22.30) και στη διαδρομή προς τα σύνορα, έχουν αναπτυχθεί κλιμάκια της ΕΛΑΣ, με τα πληρώματα να διενεργούν ελέγχους, σε όλα τα λεωφορεία που κινούνται στο οδικό δίκτυο. Οι έλεγχοι των αλλοδαπών επιβατών είναι σχολαστικοί, ενώ επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο όσων έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα που τους προσδιορίζουν πρόσφυγες, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση όλων των λαθρομεταναστών οι οποίοι και επαναπροωθούνται στην Αθήνα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport