«Δεν είμαστε διατιθέμενοι να γίνουμε ο σάκος της εκτόνωσης για κανέναν. Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας και νομοθετήστε!»

Με αφορμή τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Όπως αναφέρουν στη συνδικαλιστική ανακοίνωση των Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ της Αττικής, «Μετά από μία απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική αστυνομική συμπεριφορά, που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ήρθε ως απάντηση η χθεσινή υποτιθέμενη αυθόρμητη αντίδραση πολιτών της Νέας Σμύρνης εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Ανομοιογενείς ομάδες οργανώθηκαν μεταξύ των με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και να αφαιρέσουν τη ζωή από οποιονδήποτε αστυνομικό.

Από καθαρή τύχη δεν πραγματοποιήθηκε ο στόχος τους. Ένας νεαρός αστυνομικός κείτονταν επί του οδοστρώματος χτυπημένος βάναυσα χωρίς βοήθεια και χωρίς την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο από σταθμό του ΕΚΑΒ.

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής δεν σχολιάζουμε και δεν κρίνουμε τις επιχειρησιακές αποφάσεις. Πρέπει όμως οι έχοντες την ευθύνη να προβούν σε άμεση αποτίμηση των πεπραγμένων τους και να αναλάβουν την τυχόν ευθύνη που τους αναλογεί.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θέτουμε τα κάτωθι ερωτήματα :

Οι πολιτικοί μας θέλουν ή δεν θέλουν να νομοθετήσουν για να χαρακτηριστεί ως ιδιώνυμο έγκλημα οποιαδήποτε επίθεση εις βάρος αστυνομικών με ποινές άμεσα εκτελεστές και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα;

Επιθυμούν επιτέλους να χαρακτηρίσουν το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο;

Η κοινωνία μας περνάει και βιώνει δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Η πίεση που δέχεται και η συσσώρευση των πολλών προβλημάτων της γιατί πρέπει να εκτονωθεί προς την Ελληνική Αστυνομία;

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι να γίνουμε ο σάκος της εκτόνωσης για κανέναν.

Έχουμε αγωνιστεί και αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων της πατρίδας μας, για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Δεν θα ανεκτούμε όμως καμία επικίνδυνη και ανθρωποκτόνο ενέργεια εις βάρος αστυνομικού.

Ήρθε η ώρα όπου οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Για το Δ.Σ