“Δεν απαντάμε στις προκλήσεις, ας μη θεωρηθεί ηττοπάθεια ή έλλειψη τόλμης. Αποτελεί υπεύθυνη στάση στη σοβαρότητα της κατάστασης”

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με πυρά από τους Τουρκους Στρατοχωροφύλακες στα σύνορα του Εβρου, σχόλιο του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ*

«Έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά με πυροβολισμούς από την πλευρά των Τούρκων στα σύνορα του Έβρου. Τα συχνά περιστατικά φαίνεται πως δεν αποτελούν τυχαία και μεμονωμένα γεγονότα. Είναι ξεκάθαρο πως επιχειρείται η δημιουργία έντασης. Το γεγονός πως δεν απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις ας μην θεωρηθεί ηττοπάθεια ούτε έλλειψη τόλμης.
Αποτελεί υπεύθυνη στάση από τους ακρίτες της χώρας μας που μπορούν να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. Άλλωστε έχουμε απόδειξη το προηγούμενο διάστημα πως δεν φοβόμαστε τέτοιες προκλήσεις.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η επιμονή τους να δημιουργήσουν περάσματα για τους μετανάστες από το ποτάμι, δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών, Παναγιώτης Χαρελας.