ΔΕΕ: Τα πρόσωπα που έχουν καταγραφεί στο βίντεο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναζητούν οι Αρχές.

Το βιντεοληπτικό υλικό που παρέδωσε στις Αρχές ο ιδιωτικός ερευνητής, εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας. Το πόρισμα αναμένεται να συνυποβληθεί στη δικογραφία που έχει συνταχθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού το οποίο παρέδωσε στις Αρχές ιδιωτικός ερευνητής που ασχολείται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προσδιορίζει στους άμεσα εμπλεκόμενους όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό αρχείο, τον 20άχρονο Ρεθυμιώτη και ομάδα σπουδαστών από τη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά, στα Γιάννινα.
Στο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών (01.47″) αρχείο βίντεο, εχει καταγραφεί σε χρόνο πολύ προγενέστερο-σχεδόν ένα χρόνο πριν- και αφού καταχωρήθηκε ως πειστήριο, αναλύθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο βιντεοληπτικό υλικό, εμφανίζεται ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τέσσερις σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, μέσα σε ένα δωμάτιο της Εστίας, ενώ ένα ακόμα πέμπτο άτομο- εκτιμάται ότι πρόκειται για κοπέλα- καταγράφει με το κινητό τηλέφωνο τα όσα συμβαίνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, στο βίντεο αποτυπώνεται η παρέα των νεαρών, να «παλεύουν» ενω δείχνουν να διασκεδάζουν το «παιχνίδι» τους και γελούν αυθόρμητα. Η παρέα των νεαρών αγοριών, στη συνέχεια των όσων έχουν καταγραφεί στο βίντεο, πέφτουν με φορά πάνω στο κρεβάτι του δωματίου της εστίας.
Στην εξέλιξη της καταγεγραμμένης “σκηνής”, ένας από τους συμμετέχοντες, κάθεται πάνω στον Βαγγέλη, που είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, ενώ οι υπόλοιποι τον πιάνουν από τα άκρα και τον ρίχνουν από το κρεβάτι όπου.και παραμένει. Ωστόσο ο 20άχρονος, σηκώνεται και συνεχίζουν τα γέλια, ως συνέχεια της εξέλιξης του ιδιοτυπου «παιχνίδι» τους.
Όπως διευκρινίζεται, τα όσα καταγράφονται στο συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, είναι “επιμερισμένο απόσπασμα” της εξέλιξης γεγονότων. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα όπως έχουν καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό το οποιο είναι στη διάθεση των Αρχών, δειχνει να πρόκειται για μια νεανική “πλάκα” μεταξύ σπουδαστών, ενω δεν προκύπτουν ενδείξεις εκφοβισμού, ή δείγμα και υπόβαθρο βίαιης επιθετικής συμπεριφοράς εκφοβισμού με στόχο το Βαγγέλη Γιακουμάκη, ούτε προκύπτουν ενδείξεις για επικείμενο εκβιασμό του, με το επίμαχο υλικό, ως μέσο διαπόμπευσής του, με τη διαμοίραση του αρχείου στα κοινωνικά δίκτυα.
Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ερευνούν την υπόθεση, επιχειρούν να προσδιορίσουν και να ταυτοποιήσουν τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία καταγράφονται στο βίντεο, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις, ενώ αναζητούν και το άτομο που έχει βιντεοσκοπήσει την επίμαχη σκηνή.
Σύμφωνα με πληροφορίες με Εισαγγελική παραγγελία, θα επιχειρηθεί η ανάκτηση τέτοιων καταγραφών από κινητά τηλέφωνα – στην περίπτωση που έχουν πλέον διαγραφεί- μελών της σπουδαστικής κοινότητας, τα οποία αποφοίτησαν ή και παραμένουν σπουδαστές και διατηρούσαν επαφές με το Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα χρόνια φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport