ΔΕΕ: Έχουν δολοφονήσει Αστυνομικό οι δράστες της ληστειας στο Δίστομο Βοιωτίας.

18-4-2011_9-27-23_μμ_b(1)Είναι μεταξύ των δραστών (ο άνδρας με το τζόκει -φωτό) οι οποίοι διέπραξαν τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΕτΕ, στο Δίστομο Βοιωτίας. Παραμένοι αλσ -μέχρι στιγμής- για τις έρευνες της Αστυνομίας, δεν είναι “άγνωστο” πρόσωπο όμως, στις Αρχές. Γενετικό του υλικό είχε ταυτοποιηθεί σε καπέλο το οποίο είχε πέσει κατά τη διαφυγή των δραστών σε αιματηρή ληστεία, στο Χολαργό, κατά την οποία, οι δράστες, είχαν τραυματίσει θανάσιμα, 39χρονο Αστυνομικό.

Δέκα ημέρες από τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΕτΕ, στο Δίστομο Βοιωτίας (22/08) και από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δημοσιοποιούνται στοιχεία τα οποία προέκυψαν κατά την εξέταση των ευρημάτων, στα εργαστήριατης Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών “έδειξε” τη συμμετοχή του Γιώργου Πετρακάκου, φερόμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, του Σπύρου Δραβιλα και του Σπύρου Χριστοδούλου.
Οι αδίστακτοι ποινικοι κακοποιοί οι οποίοι έχουν “συνεργαστεί” με τους ενόπλους αντάρτες πόλης- σε μια περίοδο 7ετών- διέπραξαν σωρεία ληστειών από την Αργολίδα έως την Θεσσαλονίκη, προς “ενίσχυση του Επαναστατικού Ταμείου”.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται να είχαν ως “συνδετικό κρίκο” το Βασίλη Παλαιοκώστα, της επαφής τους με τον Νίκο Μαζιώτη και εντάχθηκαν στον (ποινικό) πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα.
:

Σύμφωνα με την Αστυνομική ανακοίνωση, βιολογικό υλικό του άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν -μέχρι στιγμής εξακριβωθεί-  ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο  χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας στην ΕτΕ για τη διαφυγή τους, από το Δίστομο Βοιωτίας (22/08). Όπως διαπιστώθηκε ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εντοπίσθηκε σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, (17-04-2008) στο Χολαργόκατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

Ο ίδιος άνδρας, με συνεργούς τους, ταυτοποιήθηκε από γενετικό υλικό σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας,(23-07-2010) στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, στην οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Από τη βαλιστική εξέταση, επίσης, προέκυψε ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου, στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη ληστεία, (05-07-2006), σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ καθώς και σε ένοπλη ληστεία, (29-05-2006), σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

Οπως διαπιστώθηκε κατά την εργαστηριακή εξερεύνηση, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία εντοπίσθηκε στο σκάφος διαφυγής από τη λησεία στο Δίστομο Βοιωτίας, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής, το οποίο ταυτοποιείται στον ποινικό δραπέτη -καταζητούμενο- Σπύρο ΔΡΑΒΙΛΑ. Το συγκεκριμένο όχημα, είχε στην κατοχή του ο επίσης καταζητούμεννος Σπύρος Χριστοδούλου, δείγμα, γενετικόυ υλικού, ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, στο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ταυτίζεται με βιολογικό  που ανιχνεύθηκε στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, σε  έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) καθώς και παλαμικό του αποτύπωμα, το οποίο ταυτοποιήθηκε στο διαμέρισμα.

Στο ίδιο σφάφος κατά την εξερεύνηση, προκύπτει και η παρουσία του Γιώργου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ, συνεργού του Νίκου ΜΑΖΙΩΤΗ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο κοινό ποινικό, εντοπίσθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος. Ενώ παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου ΔΡΑΒΙΛΑ, εντοπίσθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, στο Λουτρό Κορινθίας.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται. Ενώ για την υπόθεση, πολίτες οι οποίο επιθυμούν για παροχή οποιασδήποτε σχετικής με την υπόθεση πληροφορίας, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.