“Δε θέλω φιλία με μια Τουρκία φασιστική”- Επέστρεψε το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί που του είχε απονεμηθεί το 1997

Με αφορμή την παράνομη κράτηση σε κατάσταση ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτών, και τη γενικοτερη στάση της Τουρκίας στη χώρα μας, επέστρεψε στην εφημερίδα Μιλιέτ το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί που του είχε απονεμηθεί το 1997.

FB_IMG_1521508037059

“ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΙΛΙΑ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Επέστρεψα σήμερα στην εφημερίδα Μιλιέτ το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί που μου είχε απονεμηθεί το 1997 στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της Διπλωματίας των Πολιτών. Την εκδήλωση είχαν τιμήσει τότε με την παρουσία τους ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

FB_IMG_1521508040753

Στην επιστολή μου προς στην Μιλιέτ μεταξύ άλλων αναφέρω:

“Δε θέλω φιλία με μια Τουρκία φασιστική. Δεν θέλω φιλία με μια Τουρκία που δεν σέβεται και καταπατά την διεθνή νομιμότητα και εκδηλώνει βλέψεις σε βάρος της χώρας μου.
Στα σκοτεινά σχέδια του προέδρου σας Ταγίπ Ερντογάν απαντάμε Μολών Λαβέ και μην ξεχνάτε ότι ήδη κατοικείτε πάνω στην Ελληνική Ιερή γη της Ιωνίας, της Κωνσταντινούπολης και της Τραπεζούντας”, αναφέρει ο Κώστας Παπαγεωργίου.