«Δε μπορούμε να τον κρατήσουμε!» – Οι διαβιβάσεις συναδέλφων του Υπαρχιφύλακα στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Οι αγωνιώδεις διαβιβάσεις συναδέλφων του Υπαρχιφύλακα στο Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ ο ίδιος βρίσκεται βαρύτατα τραυματισμένος από την ναυτική φωτοβολίδα στο οδόστρωμα

Ο 31χρονος Υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ βρίσκεται πεσμένος στο οδόστρωμα καθώς έχει δεχθεί πλήγμα από τη ναυτική φωτοβολίδα (08/12) Σε συνδρομή του τραυματία οι συνάδελφοί του, έχουν ανακτήσει επαφη μαζί του και τους έχουν εφαρμόσει διπλό τουρνικε.

Οι Αστυνομικοί απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις στο Κέντρο,  όπως εχει καταγραφεί στο ηχητικό που παρουσιάζει το NantiaReport.gr αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου μελους της ΥΑΤ, με τους συναδέλφους του Υπαρχιφύλακα να είναι αιφνιδιασμένοι και να απαιτούν την έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου στο σημείο.

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!»

«Έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χάσει πολύ αίμα, γι’ αυτό να συντομεύει ο σταθμός» αναφέρουν στον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης οι συνάδελφοι του αστυνομικού επικεφαλης και μέλη της ίδιας διμοιρίας .

Ο εκφωνητής του Κεντρου κατ εντολήν του Αξιωματικού επικεφαλής στο Κέντρο Επιχειρήσεων, μεταφέρει την εντολή να μη εξέλθει κανείς από όσους παρακολουθούν τον αγώνα και βρίσκονται στο γήπεδο αν δεν λάβουν νεα εντολή.

«Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις (σσ αναφέρει τις διμοιρίες) πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».

Ακολουθεί παύση στις διαβιβάσεις και συνάδελφος του τραυματια Υπαρχιφύλακα που είναι μαζί του και παρέχει Πρώτες Βοήθειες, φωνάζει «Δε μπορούμε να τον κρατήσουμε!»..

«Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά ο εκφωνητής απο το Κέντρο για το ασθενοφόρο για να ακουστεί η ένταση και με ένταση φωνής «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», από έτερο αστυνομικό.

Πρόκειται για απόσπασμα των όσων διαβιβασαν και έλαβαν απάντηση τα στελέχη της διμοιρίας με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου Αξιωματικοί και Εισαγγελέας επιτηρούσαν την εξέλιξη των επεισοδίων στο Μελίνα Μερκούρη στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη.