«Δε μπορείς να αποσπάσεις έναν Πυροσβέστη γενικών καθηκόντων στην ΕΜΑΚ και στέλεχος με εξειδίκευση σε άλλη Υπηρεσία»

Αντιδράσεις στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος προκάλεσε η διαταγή του Αρχηγείου για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού της ΕΜΑΚ

Η διαταγή του Αρχηγείου του ΠΣ, προκάλεσε ήδη την κινητοποίηση των Πυροσβεστών, που προστίθενται να καταθέσουν προσφυγές εφόσον γενικευτεί με οδηγία για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος, «συνάδελφοι οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντιδράσουν σε περίπτωση που εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή με αυτήν που εκδόθηκε για την ΕΜΑΚ και θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών».

Οι τουλάχιστον 20 από τους συνολικά 200Πυροσβέστες, που διαθέτει το νησί της Λέσβου, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Την Πέμπτη (20/05) θα έχουν συνάντηση με δικηγόρο του νησιού προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο. Η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι ότι δεν θα προχωρήσει η διαταγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ. «Δεν μπορείς να αποσπάσεις έναν πυροσβέστη γενικών καθηκόντων και να τον μετακινήσεις στην ΕΜΑΚ και να απομακρύνεις τον άνθρωπο από την ΕΜΑΚ ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένα πράγματα. Εννοώ ότι είναι ένα ειδικό Σώμα και για να δουλέψει χρειάζονται και άνθρωποι με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι είναι ελάχιστοι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι θα είναι υποβάθμιση για την ΕΜΑΚ εάν γίνει αλλαγή του προσωπικού, έτσι αυθαίρετα και τόσο γρήγορα».