“Δε λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους του μεταναστευτικού,λύνουμε ένα κι ανοίγουν δύο θέματα!”

Με αφορμή το Νομοσχέδιο για το Άσυλο, σχόλιο Αστυνομικού* ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Συνοριακός και τεως συνδικαλιστής της ΠΟΣΥΦΥ

“Ας υποθέσουμε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες χορήγησης ή μη ασύλου, με τους περισσότερους που δεν θα χορηγηθεί άσυλο τί θα γίνει? Τι πρόβλεψη υπάρχει για αυτούς? Θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι κάποιος να τους συλλάβει? Αν συλληφθούν κ είτε επειδή δεν θέλουν οι ίδιοι να επιστρέψουν στις χώρες τους, είτε οι χώρες τους καθυστερούν ή δεν τους δέχονται τι θα τους κάνουμε? Η Υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με τις επιστροφές των αλλοδαπών στις χώρες τους – Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής – σε τι επίπεδα στελέχωσης βρίσκεται? Από υλικοτεχνικό εξοπλισμό πως είναι? Με το περιβόητο ΠΔ για τις μεταγωγές στο εξωτερικό τι γίνεται?
Έχω την εντύπωση ότι δεν λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους του μεταναστευτικού κ για αυτό λύνουμε ένα θέμα κ ανοίγουν δύο!!!!
Στην αποτροπή κ την φύλαξη των συνόρων λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν που δεν γίνονται επιχειρησιακά . Στη διαχείριση όμως μπορούν κ επιβάλλεται να γίνουν πολλά , για να γίνουν όμως αυτά τα πολλά , χρειάζονται κ πολλοί ή έστω να ενισχυθούν οι λίγοι που έχουν επιφορτιστεί μια τόσο σοβαρή κ δύσκολη αποστολή!”

________________

* του Νίκου Μπαλούρδου ,Αρχιφύλακας ΔΙΑΣ Πειραία, ΕΛΑΣ