«Δε φοβόμαστε το όπλο, το ” σεβόμαστε” για να μας ”σεβαστεί” και αυτό»

Ανάρτηση του προέδρου των Συνοριοφυλάκων Αττικής, με αφορμή το περιστατικό αυτοτραυματσμού ενστόλου από τη βολίδα του ατομικού του όπλου, ενώ εκτελούσε στατική υπηρεσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Όπως επισημαίνει ο Θωμάς Μπόζιαρης, πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, «Συνάδελφοι .. Θα ήθελα να επιστησω και πάλι την προσοχή Σας σχετικά με την καθημερινή επαφή λόγω των υπηρεσιακών καθηκόντων σας με τα υπηρεσιακά όπλα.(αναφέρομαι στους νέους συναδέλφους ΑΛΛΑ και στους παλιούς που η ρουτίνα μπορεί να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους). Μεγάλη προσοχή στις ενέργειες μας. Πάντα στην αρχή της ημέρας όταν ξεκινούμε για την υπηρεσία μας, πάντα με τους κανόνες ασφαλείας που έχουμε μάθει… Έπειτα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μας δεν βγαίνει το όπλο μας χωρίς λόγω από τη θήκη. Οι λόγοι που βγαίνει το όπλο είναι γνωστοί. Επίσης μετά το πέρας της υπηρεσίας μας ενεργούς πάντα με τους κανόνες ασφαλείας που έχουμε μάθει. Τα ίδια ισχύουν και όταν δεν εκτελούμε υπηρεσία.
Δεν δείχνουμε ποτέ σε άλλους το υπηρεσιακό μας όπλο και σε καμία περίπτωση δεν επεξεργαζόμαστε αυτό (εάν υπάρχει λόγος) μπροστά σε παιδιά μικρά, σε άλλα μέλη της οικογένειας μας η σε οποιονδήποτε άλλο. Μεγάλη προσοχή σε όλους. Δεν φοβόμαστε το όπλο, το ” σεβόμαστε” για να μας ”σεβαστεί” και αυτό».