ΔΑΒΑ: “Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών”

Ανακοίνωση απαγόρευση συγκεντρώσεων με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής σε αποτροπή επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01/11) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων:

• την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και
• την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΧΑ_ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Οι απαγορεύσεις αποφασιστήκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».

Η συγκέντρωση στην Λ.Ηρακλείου 420, και η πορεία προς το Νεκροταφείο του Ηρακλείου, έχει προγραμματιστεί στη μνήμη των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια από τη δολοφονία τους (01/11 2013). Την ίδια ώρα στον ΗΣΑΠ Ηρακλείου, αντιεξουσιαστικού προανήγγειλαν αντισυγκέντρωση σε ματαίωση του μνημοσύνου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΧΑ_ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Στις 19.05 ακριβώς, την 1η Νοεμβρίου του 2013, εξω απο τα γραφεία της ΤΟ της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δυο άνδρες κατευθύνονται προς την παρέα νεαρών που συζητούν. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ο άνδρας με το ελαφρύ “κρατημα” στο βάδισμά του, βγάζει όπλο και πυροβολεί τους νεαρούς.

Νεκροί από τα πυρά ο Γιώργος Φουντούλης, 23 και ο Μανώλης Καπελώνης, 27 μελη της Χρυσής Αυγής. Τραυματιζεται βαρύτητα ο Αλέξανδρος Γέροντας ενω ενας ακομα νεαρός γλιτώνει καθώς προλαβαίνει να μπει στο κτήριο που βρισκόταν πίσω του. Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης διέφυγαν και έκτοτε αναζητούνται, χωρις ωστόσο να εχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Το 2014 η οικογένεια του Μανώλη Καπελώνη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη χρήση της εικόνας και του ονόματός του σε οτιδήποτε εκδήλωση και διαχώρισε τη θέση της, ακόμα και στο μνημόσυνο του γιου τούς από την οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη . Οι δράστες  έχουν επικηρυχθεί για €1.000.000 . Η δολοφονία των δύο νεαρών, Γιώργου Φουντούλη , 22 και Μανώλη Καπελώνη, 27 και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλέξανδρου Γέροντα, παραμένει ανεξιχνίαστη υπόθεση για την Αστυνομία.