Δάσκαλος κατηγορούμενος για παιδεραστία, θέλει να διδάξει ξανά Θρησκευτικά!

Ζητά την ανάκληση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου στου Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικός υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε ανήλικους μαθητές του.

Ο 48χρονος, υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάστηκε για παιδεραστία σε βάρος ανηλίκων μαθητών του, την περίοδο 2011-2014, ενώ σημερα βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές Τριπόλεως. Ωστόσο υπέβαλλε αίτημα στο Δικαστήριο, με το οποίο ζητά να επιστρέψει στο σχολείο για να συνεχίσει να παραδίδει το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως έκανε πριν τη σύλληψή του.

τότε που χαρτζιλίκωνε και παραπλανούσε αγοράκια στο Δημοτικό όπου ήταν υποδιευθυντής, προκειμένου να

Ο εκπαιδευτικός, μέσω Facebook, προσέλκυε ανήλικα αγόρια στο Δημοτικό Σχολείο όπου υπηρετούσε ως υποδιευθυντής, και με ένα ευτελές αντίτιμο -χαρτζιλίκι-  ενεργούσε ασελγείς πράξεις, θωπεύοντας τα γεννητικά τους όργανα. Προκειμένου να εξασφαλίσει την εχεμύθεια των ανήλικων μαθητών, ηλικίας 11 έως 13 ετών τους έδινε χρήματα- από 5 έως 50 ευρώ -για κάθε συνέυρεσή τους.

Εκμεταλλευόμενος τον φόβο και το δέος των μικρών μαθητών προς τον δάσκαλό τους, έφτανε μέχρι και στο σημείο να τους εκβιάζει και να τους υπόσχεται ότι θα τους δώσει χρήματα αν τον άφηναν να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Σε βάρος του 48άχρονου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκων αγοριών -που δεν έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους-, σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα ασέλγειας σε ανηλίκους που είχαν συμπληρώσει τα 10 έτη έναντι αμοιβής, κατά συνήθεια, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και σε απόπειρα κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Βαρύνεται και με το αδίκημα της προσβολής της αιδούς ανηλίκων με προτάσεις και εξιστορήσεις που αφορούσαν τη γενετήσια ζωή τους, αλλά και για παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας παύτηκε οριστικά από εκπαιδευτικός λόγω της αναξιοπρεπούς, ανάρμοστης και ανάξιας συμπεριφοράς που επέδειξε τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της παραβίασης γενετήσιας ελευθερίας.

Η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε από τους πειθαρχικούς δικαστές «ανοίκεια και αδόκιμη για εκπαιδευτικό».

Οπως προέκυψε, από την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο του 2011, έως το Πάσχα του 2014, πολυάριθμα είναι τα περιστατικά μέσα σε μια τριετία που αποκαλύφθηκαν καθώς και περιστατικά τα οποία ουδέποτε καταγγέλθηκαν, λόγω του φόβου που κατακυρίευσε τα μικρά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου…

Τα ανατριχιαστικά περιστατικά

Μετά τη λήξη της παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2012 ένας 11χρονος μαθητής επέστρεψε στο σχολείο. Τότε, ο δάσκαλος κλείδωσε την εξώπορτα του σχολείου και ζήτησε από το σαστισμένο παιδί να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του, ενώ εκείνος άγγιξε τα γεννητικά του όργανα και όταν ο μικρός σήκωσε το παντελόνι του ο δάσκαλος του έβαλε στο σλιπάκι 10 ευρώ.

Το σχολικό έτος 2012-2013 σε τρία 11χρονους μαθητές της ΣΤ’ τάξης τραβώντας τα εσώρουχά τους θώπευσε τα γεννητικά τους όργανα,και τους έδωσε από 5 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, μέσα σε αίθουσα του Δημοτικού έκλεισε την πόρτα, τράβηξε την αθλητική φόρμα και το εσώρουχο μαθητή και του έβαλε ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.
Κατά την επόμενη σχολική περίοδο 2013-2014 έβαλε πέντε φορές το χέρι του μέσα στο παντελόνι μαθητή και θώπευσε τα γεννητικά του όργανα.

Τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησε στις σκάλες του σχολείου έναν μαθητή και τον ρώτησε αν στα γεννητικά του όργανα έχει περισσότερες τρίχες απ’ ό,τι ο ίδιος στο κεφάλι του, λέγοντάς του ότι θα του έδινε 5 ευρώ. Οταν ο ανήλικος του απάντησε θετικά, τότε ο δάσκαλος του τράβηξε το εσώρουχο και του έβαλε μέσα 5 ευρώ.

Από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 εχουν διαπιστωθεί πέντε περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητή της ΣΤ’ δημοτικού, την ώρα του διαλείμματος, έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό του και του χάιδεψε τα γεννητικά όργανα.

Παραμονές Χριστουγέννων του 2013 συνάντησε στον δρόμο 12χρονο μαθητή και, αφού του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητό του, τράβηξε το παντελόνι του παιδιού και έβαλε μέσα στο εσώρουχό του 35 ευρώ, πιάνοντας ταυτόχρονα τα γεννητικά του όργανα.

Σε συνομιλίες που είχε μέσω Facebook με 13χρονο μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, γράφει, «Οταν σε βρω και βάλω το δωράκι εκεί που πρέπει τότε ναι… Μπορεί να σε πονέσω λίγο αλλά στο τέλος θα σου αρέσει και θα θες να τρως ξύλο κάθε μέρα».
Η εκδήλωση της επιθυμίας μαθητή που δεν είχε συμπληρώσει τα 13έτη, του είχε αγοράσει ποδοσφαιρικά παπούτσια, του γράφει στο Facebook. «Αλήθεια, πόσα χρήματα σου λείπουν για τα παπούτσια; Δεν μου λες, έτσι και σου χαρίσω ας πούμε 50 ευρώ πώς θα τα δικαιολογήσεις στους δικούς σου… Λοιπόν, επειδή σε πάω κάτι θα κάνω, αλλά ό,τι ντροπές και αν έχεις θα πρέπει να τις ξεχάσεις».

Θέλει να επιστρέψει στο σχολείο

Ο 48άχρονος εκπαιδευτιός, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητάει την ανάκληση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου που τον απέπεμψε οριστικά από την εκπαιδευτική κοινότητα. Υποστηρίζει ότι οι διάλογοι στο Facebook έχουν παρεξηγηθεί και εκλαμβάνονται μόνο από την υπαινικτική πλευρά τους, ενώ στα παιδιά συμπεριφερόταν σαν να ήταν ο πατέρας τους, ενώ αναφέρει ότι τα χρήματα τα έδινε στους μαθητές ως φιλοδώρημα για τα κάλαντα που θα του έλεγαν, ή όταν τον βοηθούσαν σε δουλειές του σχολείου, ενώ πολλλές από τις καταγγελίες σε βάρος του, τις αποδίδει σε μυθοπλασίες των παιδιών και αποκυήματα της φαντασίας τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport