ΔΑΕΕΒ: ΤΩΡΑ- Σε εξέλιξη επιχείρηση, με προσδιορισμό στη δραση του Χρ.Ξηρού.

Έκτακτη ενημέρωση από τον Αρχηγο της ΕΛΑΣ στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η έκτακτη ενημέρωση αφορά δημοσιοποίηση προανακριτικών στοιχείων σχετικά με έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη διερεύνησης υπόθεσης τρομοκρατίας, με προσδιορισμο στον κατάδικο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό.
Πληροφορίες οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται -μέχρι στιγμής- αναφέρουν τον προσδιορισμό δύο τουλάχιστον ατόμων και συλλήψεις, σε έρευνες στο Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο, με εμπλοκή τους σε υποθέσεις τρομοκρατίας και επαφή με τον κατάδικο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα καθώς φέρεται να προσδιορίζεται και να ταυτοποιείται με υλικό το οποίο έχει εξετασθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ενώ στο δεύτερο άτομο αποδίδεται περιφερειακός ρόλος, σε δράσεις ειδικών εγκλημάτων ένοπλης βίας.
Όπως διαρρέεται, οι δύο ανδρες, προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενω ένας φέρεται να είχε στο παρελθόν απασχολήσει σε επεισόδια. Γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ατόμου, ταυτοποιείται με DNA το οποίο είχε εντοπισθεί στο ιερατικό βιβλίο-βόμβα το οποίο είχε αποσταλεί στον Διοικητική του ΑΤ Ιτέας, στον εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, καθώς επίσης και στο φάκελο-βόμβα που είχε αποσταλεί στον Εισαγγελέα ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση της ΣπΦ, στο Χολαργό Αττικής. Για το ίδιο άτομο, δακτυλικά αποτυπώματα είχαν εντοπισθεί στα δυο οικήματα στα οποια ειχε παρουσία ο κατάδικος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο και το Λουτράκι, καθώς επίσης και η καταζητούμενη Αγγελική ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν, νωρίς το απόγευμα, ενώπιον του Ειδικού Εφέτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για την απόπειρα απόδρασης μελών της ΣπΦ από τον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο του σχεδίου “Γοργοπόταμος” με τη σύμπραξη ποινικών του κοινού ποινικού και τρομοκρατών, και τη συμμετοχή του Χριστόδουλου Ξηρού.
Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport