ΔΑΑ: "Σε οποιον "χρεωνε συμβόλαιο" δε ζούσε".

Η σύλληψη του 47χρονος ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, ήταν για την Ασφάλεια Αττικής, η πιο σημαντική υπόθεση εξιχνίασης. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το 47χρονο (03/09) όταν πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του στο Μενίδι.

Δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, “συμβόλαια θανάτου”, κι ένοπλες ληστείες σε βάρος οικονομικών παραγόντων στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ζούσαν και είχαν δραστηριότητα ήταν μεταξύ των ποινικών δράσεων του 47χρόνου. “Σε οποιον “χρεωνε συμβόλαιο” ο Ουζμπέκος εκτελεστής, ανέφερε Ανώτατος Αξιωματικος της Ασφάλειας, “δε ζούσε”.
Η δολοφονία με θύμα 63χρονο επιχειρηματία ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, στις 28 Απριλίου 2014 στην Αλεξανδρουπολη, είχε κίνητρο τη ληστεία. Οχτώ άτομα είχαν προσδιοριστεί δράστες της ανθρωποκτονίας, ενώ στη συνέχεια και ο 47χρονος ομογενής ταυτοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία στη διάπραξη του εγκλήματος. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο δράστες είχαν αποσπάσει χαρτοφύλακα που είχε με 10.100 ευρώ ενώ στη συνέχεια πυροβόλησαν και σκότωσαν το θύμα.
Για το έγκλημα συνελήφθη 43χρονος έχοντας στην κατοχή του τα χρήματα , ενώ προσδιορίσθηκε η εμπλοκή σε συνέργεια των υπόλοιπων δραστών.
Κατα την προανάκριση προέκυψε επίσης, ότι στις 30 Ιουλίου 2014, ο 47χρονος μαζί με συνεργό του σε ληστεια εταιρείας SCRAP, στον Ασπρόπυργο, άρπαξαν 1.500 ευρώ από την ιδιοκτήτρια, και πυροβόλησαν τραυματιζοντας στο πόδι εργαζόμενο της εταιρείας.
Το Δεκεμβριο του 2013, ο 47χρονος Ουζμπεκος ομογενής, μαζί με συνεργους του είχαν ληστέψει Ρομά, σε καταυλισμό του Ασπροπυργου, τον οποίο στη συνέχεια δολοφόνησαν, ενώ είχαν απάγει τον κουμπάρο του, τον οποίο απελευθέρωσαν στη συνέχεια.
Στις 4 Αυγούστου 2012 είχαν εισβάλει σε σπίτι στον Ασπρόπυργο. Πατέρας και γιος, ένοικοι του οικήματος, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το δράστη, ο οποίος διέφυγε με όχημα στο οποίο ανέμεναν συνεργοί του, ενώ πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν σοβαρά στα πόδια τον πατέρα.
Από την Αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 10 ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ασπροπύργου σε μίνι μάρκετ, καταστήματα ΠΡΟΠΟ και εταιρείες, με συνολική λεία περίπου 14.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 47χρονου.
Με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι κάλυκες του ΑΚ47, που εντοπίσθηκαν στη δολοφονία του 41χρονου στον Ασπρόπυργο ταυτοποιούνται με ευρήματα στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Κάλυκας από το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, ταυτοποιείται με τρεις κάλυκες της ανθρωποκτονίας του 63χρονου ζαχαροπλάστη στην Αλεξανδρούπολη.
Εργαστηριακά, ταυτοποιήθηκε ο γενετικό υλικό του 47χρονου με ευρήματα σε αυτοκίνητο με το οποιο ειχαν διαφυγει οι δράστες στη δολοφονία του 41χρονου Ρομά στον Ασπρόπυργο, και γενετικό υλικό σε ζακέτα που είχε εντοπισθεί στο σημείο της δολοφονίας του ζαχαροπλάστη.
Ο 47χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στις ανθρωποκτονίες, αναφέροντας ως κίνητρο τη ληστεία και όπως προκύπτει είναι προσεσημασμένος για ληστείες, κλοπές, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» και του Νόμου «Περί Όπλων».
Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport