“..με ποσοστό από 0,70 g έως 1,20 g αλκοόλ παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα και απώλεια προσανατολισμού. Κι ενώ δηλαδή το αντίστοιχο ποσό που ανιχνεύθηκε στον καλλιτέχνη ήταν υπερδιπλάσιο”.. σχολιάζει ο *καθηγητής τοξικολογίας του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αναφορικά με την υπερβολική ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στο αίμα του Παντελή Παντελίδη.
“Συνηθως δεν γραφω για πραγματα που δεν με αφορουν. Οπως ο θανατος του τραγουδιστη Παντελιδη πριν 2 μηνες. Ομως εχω χρεος ως καθηγητης Τοξιkολογιας να γραψω τα παρακατω, τα οποία εχω πάρει απο την επισημη εκθεση του ιατροδικαστη, οπως δημοσιευτηκε σε επισημα sites:
‘Μεταξύ ορίων λιποθυμίας και θανάτου βρισκόταν, λόγω μέθης, ο γνωστός καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος, στις 18 Φεβρουαρίου, στην αερογέφυρα Βουλιαγμένης όπου έχασε την ζωή του. Σύμφωνα με το Βήμα, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 g ανά λίτρο που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρήσης αλκοόλ που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.
Ένα ποσοστό αλκοόλ που οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 g ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος. Μάλιστα το πρωτοφανές αυτό ποσοστό περιεκτικότητας σε αλκοόλ οδηγεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος, εκπροσωπείται πλέον νομικά από τον δικηγόρο κ. Χάρη Λυκούδη, να διατυπώσει εκ νέου τον ισχυρισμό ότι «ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να ήταν, λόγω αυτής της κατάστασης, οδηγός του οχήματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ποσοστό από 0,70 g έως 1,20 g αλκοόλ παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα και απώλεια προσανατολισμού. Κι ενώ δηλαδή το αντίστοιχο ποσό που ανιχνεύθηκε στον καλλιτέχνη ήταν υπερδιπλάσιο’.