Χρυσοχοΐδης: “Τα ποδήλατα της ΕΛΑΣ, περιπολία στις παραλίες για αποτροπή έκνομων ενεργειών”

Η κλοπή σε απευθείας μετάδοση στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής,  προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έδωσε εντολή για αυξημένες περιπολίες

Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, άμεσα αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα, η αστυνόμευση έχει προσφορά στους πολίτες σε αποκατάσταση του αισθηματος ασφάλειας στους πολίτες. Μια τέτοια περίπτωση είναι η κλοπή αλυσίδας απο ηλικιωμένη σε απευθείας μετάδοση στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην παραλία του Αλίμου.

«Αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν στις παραλίες με στόχο την πάταξη της μικροεγκληματικότητας», ανέφερε μεταξυ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (04/06) σε δήλωση του, ερωτηθείς σχετικά με αφορμή την κλοπή σε δημόσια παραλία και σε απευθείας μετάδοση.

«Στις παραλίες θα υπάρχουν, σε λίγες ημέρες, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, αλλά και ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε κάνει κάτι να εντοπιστεί. Στην παραλιακή θα το δούμε αυτό, στο παραλιακό μέτωπο. Δηλαδή, για παράδειγμα, στην Πλαζ Βουλιαγμένης, στις μικρότερες πλαζ της Γλυφάδας και προς την Ανάβυσσο. Εκεί θα υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στις παραλίες. Και ταυτόχρονα θα υπάρχουν δίκυκλα που θα περιπολούν, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά. Πρώτη φορά αυτό θα γίνει οργανωμένα», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί ενόψει του καλοκαιριού.

Τα περιστατικά στις παραλίας, αρμοδιότητας του Λιμενικού, ειχαν μεταφέρει στην ΕΛΑΣ μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις στις σχετικές διατάξεις από το 2020.

Η παρουσία αστυνομικών με ποδήλατα είχαν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα υπάγονται στην Τουριστική Αστυνομία, ειναι άνδρες και γυναίκες με παράρτημα, έχουν μόρφωση και γνώση αγγλικών, ενώ όλοι σχεδόν έχουν επάρκεια ως πολύγλωσσο προσωπικό. Το μέτρο επεκτάθηκε σε περιοχές με τουριστική κίνηση και στο κέντρο πόλεων, και στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησαν τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ναύπλιο και η Κατερίνη, σε Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Ύδρα. Καθως έχει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες και τους τουρίστες απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχαν προχωρήσει σε επέκταση του τομέα ευθύνης τους και σε αλλαες περιοχές, τουριστικού ενδιαφέροντος.