Χρυσοχοϊδης: “ΔΡΑΣΗ”.. σε αντικατάσταση “ΔΕΛΤΑ” στους δρόμους της Αθήνας

Το όνομα της νέα ομάδας, που θα αντικατατήσει τη “ΔΕΛΤΑ” ανακοίνωσε στους Στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Οι 51 νέοι Αστυνομικοί χωρίς εμπειρία από υπηρεσιες άμεσης ανταπόκρισης ανταποκρίθηκαν και επανδρώνουν τη νέα Ομάδα της ΕΛΑΣ. Οι νέοι στη “ΔΡΑΣΗ” έχουν λάβει ταχύρυθμη εκπαίδευση, και αναμένεται από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, να βρεθούν στο δρόμο, καθώς η πρόθεση του Υπ.ΠΡΟΠΟ είναι να επιχειρήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, από την επόμενη Παρασκευή (15/11) και ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια τη πορείας από το ΕμΠ προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε ο ίδιος στους Στρατηγούς της ΕΛΑΣ το όνομα της νέα  μηχανοκίνητης επιχειρησιακής ομάδας άμεσης ετοιμότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για δίκυκλη ΟΠΚΕ -με τον εξοπλσμό της – με το ένστολο προσωπικό αρχικά να απασχολείται σε ωράρια ΔΙΑΣ, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες με δέκα Αστυνομικούς η καθεμιά .

Επιχειρησιακά θα ανταποκρίνεται σε  ενίσχυση ως υποστηρικτική των υπηρεσιών της ΔΑΕΑ, και αυτόνομα με εντολές Κέντρου, σε επεισόδια- οπαδικά και στα Εξάρχεια- εκκενώσεις καταλήψεων και άμεση ανταπόκριση σε καταδρομικές επιθέσεις στην αναζήτηση των δραστών, στον αστικό ιστό, κέντρου πόλης Αθηνών.

Η εντολή που έχουν λάβει οι νέοι Αστυνομικόι είναι να ενεργούν συγκροτημένα σε εκτέλεσε εντολών κέντρου, με συναιση και ψυχραιμία, στο πλαίσιο που ορίζου οι Νόμοι και οι κανόνες επειχειρησιακής εμπλοκής.