..”Το «χρέπι» με.. το μπλε φάρο”

Κάποιο αρχηγόπουλο με «πλάκα» τα γαλόνια δεν σκέφτηκε πως στο Προεδρικό Μέγαρο, την μόστρα της Αθήνας, δεν παρκάρουμε το πιο σαράβαλο περιπολικό που διαθέτει ο στόλος της Αστυνομίας;

Απο ποιό χωριό κουβάλησαν αυτό το «κομμάτι» στην πρωτεύουσα; Πάμε καλά; Τριάντα εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφθούν την χώρα αυτό το καλοκαίρι κι ανάμεσά τους, κάποιες χιλιάδες Γιαπωνέζοι που φωτογραφίζουν ακόμα και την ψείρα στα μαλλιά! Είναι δυνατόν να δουν αυτό το «χρέπι» με το μπλε φάρο; Και το χειρότερο; Είναι καθημερινά εκεί, παρκαρισμένο δίπλα στην επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, επί της Ηρώδου Αττικού, από όπου τα τουριστικά πούλμαν περνούν «λεφούσι» από το σημείο.

Οι ξεναγοί, μάλιστα, παρουσιάζουν την περιοχή ως γκράντε, ακριβή και καλά φυλασσόμενη, διαφημίζοντας παράλληλα και τον Εθνικό κήπο που έχει μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκινγκ! Τέλειο; Ναι! Παραταγμένα τα κουρσάκια το ένα δίπλα στο άλλο κάτω από τις παχιές σκιές των δέντρων!

Με αυτά και μ’ εκείνα, τα νεύρα μου τεντώθηκαν και σήμερα, αλλά σε ποιον να πεις τα παράπονα και τον πόνο σου; Στους αστυνομικούς; Α, πα, πα, έχουν οδηγήσει φίλη μου στην «ψειρού» για υπόδειξη καθήκοντος! Περνώ λοιπόν στα μουγκά κι όλα ωραία, με τον ήλιο να λάμπει και τους Εύζωνες να λιώνουν από την ζέστη.

Σήμερα παρατήρησα πως όποιος επιθυμεί να βγάλει φωτογραφία δίπλα στα παλικάρια μας, δεν πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου και καπέλο, για λόγους ασφαλείας! Ποιά Τούλα, ποιό CSI Μiami και ποιός Οράτιος Κέιν!

* Εφημ. Espresso Στήλη «Κάθε Μέρα»